Els centres d'estètica veuen injust el seu segon tancament a causa de la Covid

Diuen que han seguit tots els protocols contra el coronavirus i lamenten que no puguin obrir com les perruqueries

Actualitzat

Un altre dels sectors molt afectats per les restriccions a Catalunya per controlar la Covid és el dels centres d'estètica.

Aquest dissabte, desenes d'esteticistes s'han manifestat davant de la Conselleria de Salut per insistir en el fet que han seguit les mesures de seguretat des del primer moment i consideren que els seus establiments són segurs. Creuen que les mesures els perjudiquen directament i de manera injusta ja que la normativa que ha entrat en vigor permet que les perruqueries obrin, però els centres d'estètica, no.

Per això, afirmen que la prohibició d'obrir els centres condemna el sector, ja molt tocat per la primera onada de coronavirus.

Treballadores del sector de l'estètica protesten pel tancament dels seus negocis

Ajornament de cites i malsons amb els números

És el cas de Núria Bayarre, que ha hagut d'anul·lar totes les clientes programades per als pròxims dies. Unes quantes les va poder canviar d'hora i dijous va treballar fins a les 10 de la nit, abans de tancar. Assegura que compleix tot el protocol anti-Covid i li sembla injust, ja que el nou tancament deixa el sector en situació crítica.

"El greuge és important. Creiem que el contacte és proper, igual que en una perruqueria."

Núria Bayarre assegura que ha seguit tot el protocol anti-Covid i considera injust el tancament

Tot just ara començava a refer-se del primer tancament. I li fa por que ara tot sigui pitjor, perquè ara ha d'assumir més despeses que durant l'estat d'alarma, moment en què no havia de pagar ni el sou ni la Seguretat Social de la seva treballadora, ni la seva quota d'autònoms. Assegura que "l'angoixa que crea que tu miris cada dia el banc i que tot siguin sortides de diners i cap entrada, aquesta angoixa és realment dura."

D'altra banda, Lucía de Jesús, també esteticista, està segura que no són un focus de contagi i creu que el seu sacrifici no servirà per doblegar la corba.

Lucía de Jesús dubta si el seu sacrifici servirà per doblegar la corba

Va fer una gran inversió per obrir el negoci fa tres anys. I ara, que començava a remuntar, ha de tancar. I els números també l'angoixen: "Porto nits sense dormir. Els números no paren de passar-me pel cap."

Al maig, quan va poder retirar l'ERTO a les seves dues treballadores, va respirar tranquil·la perquè ho havien passat molt malament.

Ara, temen que si el tancament dura més de 15 dies, no podran aguantar. I la Lucía pensa que potser no podrà continuar el seu somni:

"Penso en les meves treballadores, en el meu somni en què he posat totes les meves il·lusions, però des de fa dos dies et diria que abaixaria la persiana."

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut