Manifestació CDR Tarragona
Manifestació CDR Tarragona
Barcelona

Els CDR es manifesten per reclamar la república catalana un any després de la DUI

RedaccióActualitzat

Més d'un centenar de persones s'han reunit a Barcelona malgrat la pluja per reclamar que es faci efectiva la república catalana el dia que es compleix un any de la declaració d'independència al Parlament i la suspensió de l'autogovern per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Convocats pels denominats Comitès de Defensa de la República, organització sorgida per garantir les votacions de l'1 d'octubre, els assistents s'han concentrat primer a la plaça Sant Jaume, al davant del Palau de la Generalitat custodiat per una dotzena de mossos d'esquadra, per pujar després per la Via Laietana i Pau Claris fins a la Delegació del Govern.

Entre proclames com "els catalans no ens rendirem", "som república" o "llibertat presos polítics", els manifestants han parat davant de la Direcció de la Policia Nacional, a la qual han llançat nombrosos avions de paper.

Després han continuat fins a arribar a l'edifici de la Delegació del Govern a Catalunya, custodiat per nombroses furgonetes i efectius dels Mossos d'Esquadra.

En aquest punt, davant consignes com "mori el Borbó", alguns dels manifestants han cremat fotos del rei Felip VI i ninots de cartró que ridiculitzaven diverses figures polítiques espanyoles com l'expresident Mariano Rajoy o l'actual cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, així com el mateix monarca.

 

 

Una vuitantena de persones es manifesten per reclamar una "república efectiva" a Tarragona

En la protesta, convocada pel CDR tarragoní, els manifestants han tallat l'Imperial Tarraco i la Rambla. Durant la marxa, han demanat l'alliberament dels presos i han cridat consignes a favor de la independència.

La manifestació s'ha iniciat davant de la subdelegació del govern espanyol i ha recorregut la Rambla tarragonina fins a la delegació de la Generalitat, on els organitzadors han llegit un manifest.

Durant la protesta, els manifestants han cridat consignes com "ni un pas enrere", "som república", "vam votar i vam guanyar", així com "és dictadura no justícia". La mobilització, que s'ha allargat una hora, ha culminat amb "El cant dels segadors".

 

 

Unes cinquanta persones es concentren a Girona per reclamar al govern que "es deixi de pactes" i faci efectiva la república

Els CDR de Girona han convocat una acció en què s'ha enganxat un cartell gegant a la façana de la seu de la Generalitat a Girona, on apareix la fotografia de Sánchez i Torra donant-se la mà. A sota s'hi podia llegir "Ni pactes ni renúncies, república ja".

Després d'enganxar el cartell s'han llegit tres manifestos de diferents col·lectius en què es demanava més inversió en polítiques socials.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut