Diversos cavalls, en una hípica de les comarques gironines (ACN)
Diversos cavalls en una hípica de les comarques gironines (ACN)

Els cavalls ja poden sortir de les hípiques després de 2 mesos confinats per un virus

Es reprenen competicions i sortides, després de gairebé dos mesos amb els animals confinats per un brot de rinopneumonitis equina

Aquest cap de setmana s'han reprès les competicions d'hípica i les passejades a l'exterior després que es detectés una malaltia vírica molt contagiosa entre els cavalls.

Un brot de rinopneumonitis equina en una competició de salt a València, a finals de febrer, va obligar a confinar els cavalls de tots els centres eqüestres de Catalunya. Impedir la interacció entre els animals ha estat clau per aturar la propagació d'aquest virus, que només afecta els equins.

Després de gairebé dos mesos sense que poguessin sortir i de premetre, només, activitats dins dels centres eqüestres, aquesta setmana s'han començat a aixecar les restriccions que afectaven els animals. L'Hípica Can Caldés, de Sant Cugat del Vallés, és una de les que comencen a recuperar la normalitat:

 

 

Per controlar un brot com aquest s'han hagut de prendre mesures com el confinament i la vacunació, per evitar nous contagis i fer possible que els cavalls puguin circular amb llibertat per tot el territori.

Pere Xercavins, el responsable de l'Hípica Can Caldés, explica que van haver de fer PCR a tots els cavalls, igual que a les persones, i que els animals han estat en quarantena sense permetre'ls cap tipus de moviment.

Amb el brot controlat, s'han pogut aixecar les restriccions que afectaven els animals, unes restriccions que s'han sumat a les de la pandèmia, com comenta la María Gallart, que no havia pogut treure el cavall a passejar fins ara. "Per sort ja estan vacunats, li han posat la primera dosi i ara podem tornar a sortir amb moltes ganes".

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut