Els Cavaliers remunten 14 punts per acabar guanyant els Warriors amb una cistella decisiva de Kyrie Irving

El plat fort de la jornada nadalenca de l'NBA ha estat la reedició de l'última final de l'NBA. S'ha repetit la història i els vigents campions han tornat a guanyar amb una última cistella del mateix home que va ser clau en la lluita pel campionat

Els Cleveland Cavaliers han derrotat els Golden State Warriors per 109 a 108 en la reedició nadalenca de les últimes finals de l'NBA. Els vigents campions han protagonitzat una espectacular remuntada a l'últim quart del matx, i han recuperant un desavantatge de 14 punts a l'inici del període (80-94). Kyrie Irving, l'home que va decantar la final amb un triple en el setè partit, ha tornat a estar decisiu amb dues cistelles en els últims 37 segons.

Les estrelles dels dos equips han estat a l'alçada de l'espectacle. El màxim encistellador ha estat l'aler dels Warriors Kevin Durant, amb 36 punts (i 15 rebots). Klay Thompson n'ha fet 24, Draymond Green 16 i un Stephen Curry amb poca punteria (4 d'11 en tirs de camp) 15. Pel bàndol local Irving, amb 25 punts, 6 rebots, 10 assistències i 7 pilotes recuperades, ha estat superat només per Lebron James, amb 31 punts i 13 rebots. Kevin Love ha sumat 20 punts.

Els Spurs de San Antonio han derrotat 119 a 100 els Chicago Bulls gràcies a la bona actuació de l'aler pivot LaMarcus Aldridge i l'aler Kawhi Leonard. Aldride, que ha convertit els seus primers 11 llançaments de camp, ha sumat 33 punts, 26 abans del descans. Leonard l'ha acompanyat amb 25 punts i 10 rebots. Entre tots dos han sumat els primers 23 punts dels texans en un primer quart que s'ha tancat amb un resultat de 30 a 10. Els de Chicago han reaccionat abans del descans per tornar a cedir en el tercer quart. Pau Gasol ha superat el seu excompany Nikola Mirotic amb 12 punts i 7 rebots.

En l'altre partit nadalenc de l'NBA amb participació catalana, els Minnesota Timberwolves de Ricky Rubio han caigut 112 a 100 davant dels Oklahoma City Thunder d'un imparable Russell Westbrook, autor de 31 punts i 15 assistències. Els pivots locals també han contribuït, i de quina manera, a la victòria dels Thunder. Entre Steven Adams i Enes Kanter han sumat 42 punts. Rubio, poc actiu en el llançament (ha anotat 1 dels 4 tirs que ha intentat) ha acabat amb 3 punts, 7 rebots i 10 assistències. Per als de casa, l'exblaugrana Àlex Abrines ha anotat 10 punts.

Els Lakers, després d'una llarga sèrie de partits fora de casa, han celebrat el seu retorn a Los Angeles amb un triomf sobre el seu rival de la ciutat, els Clippers, per 111 a 102, un resultat que talla una ratxa d'11 victòries seguides de l'històricament segon equip angelí en els derbis. És clar que l'absència per lesió de Chris Paul i Blake Griffin ha posat les coses més fàcils als Lakers. En el cinquè partit de Nadal, els Boston Celtics han superat els Knicks de Nova York per 114 a 119, tot i els 29 punts de Carmelo Anthony, els 25 de Derrick Rose i els 22 de Kristaps Porzingis. Els de Boston han presentat un atac més equilibrat.