BARÒMETRE DE TV3 I CATALUNYA RÀDIO

Els catalans suspenen la gestió de la crisi del coronavirus que fan els polítics

La ciutadania catalana veu de més bon ull la gestió que fan els alcaldes de municipis petits i mitjans. Suspenen els presidents Sánchez i Torra, segons el Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio elaborat per GAPS.

Actualitzat

En la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19, la proximitat té premi. Els alcaldes i alcaldesses dels municipis petits i mitjans són els polítics més ben valorats pels catalans, segons el Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio. El governant que en surt més mal parat és el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tot i que també suspenen el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

 

Els ciutadans de pobles i ciutats de fins a 50.000 habitants aproven els seus alcaldes, amb un 5 de mitjana. No és el cas de l'alcaldessa de la capital catalana, que obté una nota de 4,3. Un 47% dels barcelonins la suspenen. El president de la Generalitat obté un dècima més, un 4,4, però el valora bé més gent, tres de cada deu.

Segons el baròmetre elaborat per GAPS, a la cua hi ha Pedro Sánchez, amb un 3,8, i baixant respecte de la setmana passada. Només l'aplaudeix un de cada cinc catalans. De fet, la seva gestió és durament criticada a Catalunya. Tres quartes parts dels enquestats veu Sánchez superat per la crisi i més preocupat per la seva imatge que no pas per resoldre els problemes reals. Només un 18% confia en les decisions que està prenent en l'àmbit econòmic.

 

Encara de forma més rotunda suspèn la monarquia espanyola en el marc d'aquesta crisi, amb una nota mitjana del 2,3. Quatre de cada deu enquestats li dona, directament, un zero.

 

A l'hora d'informar-se sobre la situació provocada pel coronavirus, TV3 és amb molta distància la televisió preferida dels catalans i pel que fa a la ràdio, més de la meitat confia en Catalunya Ràdio, que fa un fort creixement, i RAC1. 

 

El Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio incorpora les dades de 1600 enquestes en línia fetes per GAPS agafant com a univers les persones d'entre 18 i 80 anys de municipis de Catalunya. El treball de camp s'ha fet en tres setmanes: setmana 1 el 3 i 4 d'abril, setmana 2 el 10 i 11 d'abril, setmana 3 el 17 i 18 d'abril i setmana 4 el 24 i 25 d'abril.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut