Els catalanistes del grup de Poblet impulsaran una nova opció electoral

A l'entorn d'El País de Demà, conegut com el grup de Poblet, hi ha Marta Pascal, Carles Campuzano o Lluís Recoder

RedaccióActualitzat

El País de Demà, conegut com el grup de Poblet, impulsarà la creació d'una nova opció electoral, molt probablement en forma de partit polític.  Ho han aprovat aquest migdia en una convenció de l'associació a Barcelona. A la convenció hi han assistit, entre d'altres, dirigents històrics del PDeCAT, com Marta Pascal, Carles Campuzano o Lluís Recoder.

El grup encara ha de decidir qui liderarà el nou projecte polític i amb quines sigles es presentaran. Ara per ara, les converses estan molt avançades amb Units per Avançar, la formació de Ramon Espadaler que es va presentar en coalició amb el PSC en les últimes eleccions.

 

L'objectiu és tenir definida la plataforma electoral en el termini d'un mes. Volen ser una nova opció catalanista, defensant el diàleg sense renúncies i rebutjant la unilateralitat.


Qui són El País de Demà?

El País de Demà està format per empresaris catalans, joves professionals i figures polítiques sobiranistes amb noms històrics del PDeCAT, com Carles Campuzano, Jordi Xuclà, Lluís Recoder o Marta Pascal. El seu portaveu és Antoni Garrell, enginyer i economista, que ja ha explicat que, tot i que no renuncien a legítimes aspiracions sobiranistes, descarten una reforma de la Constitució en pro del dret a l'autodeterminació. 

Aquest grup troba moltes coincidències ideològiques i programàtiques amb Units per Avançar, la formació liderada per Ramon Espadaler que va fer coalició amb el PSC a les eleccions del 21D i que ocupa un escó al Parlament.

Tot i que apunten que encara estan parlant dels fonaments d'aquesta possible nova oferta política, i no és moment de parlar de lideratges, hi ha moltes mirades posades en l'expresidenta del Partit Demòcrata i exsenadora Marta Pascal per poder encapçalar-la si ella ho vol. 

 

El País de Demà també es conegut com a Grup de Poblet, on es van donar a conèixer el setembre passat, la seva recepta és el diàleg, sense pressa, per resoldre el conflicte polític i sense renunciar a les legítimes aspiracions.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut