Els castellers poden tornar a assajar, de moment, amb grups de 20 persones
La canalla seran els més beneficiats amb la represa dels assajos (ACN/Estefania Escolà)

Els castellers poden tornar a assajar, de moment, amb grups de 20 persones

Proves de cinc minuts, assajos d'una hora, espais oberts i registre d'assistents són les recomanacions

Laura GalánActualitzat

Les colles ja poden tornar a assajar amb bombolles d'un màxim de 20 persones i mantenint el contacte físic com a molt durant cinc minuts.

Des de la Coordinadora de Colles Castelleres es recomana que les proves no durin més de cinc minuts i que l'assaig no duri més d'una hora, que es prioritzin els espais oberts o ben ventilats i que es faci un registre de tots els assistents.

La tornada als assajos és bàsic per a les colles, sobretot per recuperar la canalla. Moltes els han mantingut els últims mesos però amb accions complementàries o assajos reduïts a sis persones.

Ara, poder fer grups de 20 és determinant. El president de la Coordinadora, Pau Camprovin, explica: "Podrem fer petits poms o algunes columnes per la gent que pugui començar. Però aquesta activitat per a nosaltres ja és molt." I es mostra optimista: "Esperem que els grups de 20 puguin anar augmentant a poc a poc."

El cap de Colla dels Castellers de Vilafranca, Cisco Benet, demana protocols conjunts amb els ajuntaments, principals promotors de diades castelleres: "Jo crec que ara ens toca a les entitats, elaborar conjuntament amb els promotors culturals, amb els ajuntaments de cada lloc, protocols per demostrar que és possible i és segur fer castells."

Amb 20 persones no es poden assajar grans castells, però és un pas important perquè són més a prop de la immunitat de grup, que serà el pas previ a tornar a les places.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, obre la porta a altres activitats: "Jo crec que ballar, cantar o fer castells són d'aquestes activitats que anirem reprenent de forma gradual."

El Departament de Cultura s'empara en el pla de represa de la cultura popular validat pel Procicat.

ARXIVAT A:
CastellersCovid-19Coronavirus
Anar al contingut