17 colles han participat dissabte al Concurs de Castells de Tarragona.
17 colles han participat dissabte al Concurs de Castells de Tarragona.
Tarragona

Els Castellers de Sant Cugat guanyen la 2a jornada del concurs de castells

Els Xicots de Vilafranca han estat penalitzats i no han pogut carregar el 5 de 8 que els hauria donat la victòria.

Joan Raventós RafecasActualitzat

La segona jornada del Concurs de Castells de Tarragona ha mostrat la bona salut del panorama casteller. Les colles de vuit, protagonistes del concurs de dissabte, han donat el màxim de si. No tenien alternativa, perquè la victòria de seguida s'ha posat lluny de qui no ho donés tot. En la disputa pel podi: Xicots de Vilafranca (els favorits), Castellers de Sant Cugat i els Moixiganguers d'Igualada. I finalment, els millors, els del Vallès.

Els del Vallès i els vilafranquins han sortit de 3 de 8, i també s'han seguit les intencions en la segona ronda amb la torre de vuit amb folre que els vermells han descarregat amb un punt de penalització per haver desmuntat el peu. Aquest fet els ha col·locat a remolc dels gausacs i els d'Aina Mallol han fet el 4 de 8 i han obligat els gausacs a seguir-los. I ho han fet.

Empatats a punts la quarta ronda, els Xicots sabien que el concurs és de qui arrisca. Per això s'han decidit per la catedral. Però el 5 de 8 no és poca cosa i els ha caigut amb dosos col·locats. El fet que l'última carta dels Xicots hagi acabat amb patacada ha fet desistir els vilafranquins d'optar a la victòria final anunciant que no actuaria en la cinquena i última ronda.

Els de Toni Castanyer han tingut via lliure per assolir el seu primer concurs de castells. Se l'han endut amb els mateixos castells que els Xicots, però sense cap penalització. Gausacs i Xicots, doncs, han fet un dos, un tres i un quatre de vuit que ja es preveien indispensables per tenir opcions reals a podi.

En tercera posició, els Moixiganguers d'Igualada, que han sortit molt satisfets de la Tarraco Arena Plaça després de completar el primer 3 de 8 de la seva història, en segon intent. Això els ha penalitzat, i els ha relegat a la tercera posició. Els de l'Anoia han fet els mateixos castells que gausacs i Xicots. És a dir, que els tres al podi han quedat empatats a punts però les penalitzacions han perjudicat els vilafranquins (segons) i els Moixiganguers (tercers).

Els Marrecs de Salt han estat quarts, i la resta de la classificació l'han completat els Xics de Granollers, els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Lleida, els Sagals d'Osona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Castellers del Poble Sec, els Castellers d'Esplugues, els Castellers de Terrassa, els Castellers d'Esparreguera, els Xiquets del Serrallo, els Castellers de la Sagrada Família, els Salats de Súria i la Colla Jove dels Castellers de Sitges.

Aquest diumenge se citen les grans colles del panorama casteller amb un pronòstic més obert que mai.

Anar al contingut