Els Castellers de Barcelona s'han quedat a 6 vots de canviar el nom per fer-lo més inclusiu
Els Castellers de Barcelona s'han quedat a 6 vots de canviar el nom per fer-lo més inclusiu

Els Castellers de Barcelona no canvien de nom, tot i que la majoria hi ha votat a favor

La colla castellera ha votat canviar el nom per fer-lo més inclusiu, però no ha aconseguit arribar als dos terços necessaris per aprovar la mesura

RedaccióActualitzat

Els Castellers de Barcelona es continuaran dient Castellers de Barcelona. Encara que hi hagi nois i noies. I encara que la majoria hagi votat a favor de canviar-lo per fer-lo més inclusiu. Han guanyat la votació, però no han aconseguit arribar als dos terços que calen perquè la mesura sigui efectiva.

En concret, a l'assemblea d'aquest dissabte han votat 73 persones. 43 ho han fet a favor del canvi de nom, 27 en contra, 2 en blanc i una persona s'ha abstingut. Per aprovar la mesura calien 49 vots, sis més dels que han acabat sortint. Són els dos terços de suport necessaris que els estatuts de l'entitat diuen que s'han de tenir per poder fer canvis a la colla.

L'alternativa era dir-se Colla Castellera de Barcelona, amb la idea que tothom s'hi sentís representat.

La colla ha comunicat els resultats a les xarxes i ha explicat que continuaran treballant "en favor d'una colla més inclusiva", tot i que la mesura no hagi tirat endavant:

La presència de les dones als castells

La incorporació de la dona al món dels castells ha estat clau per fer-los evolucionar. Tot i això, també han topat amb un sostre de vidre.

Ara per ara, les dones són el 42% de les colles, però només hi ha un 25% de màximes responsables tècniques.

Helena Llagostera és l'única dona que ha estat d'una de les cinc grans colles del país. Va ser a la Joves de Valls, el 2010 i el 2011.

Fa unes setmanes vam preguntar a les colles si havien de canviar de nom per afavorir la inclusió:

 

ARXIVAT A:
CastellersIgualtat de gènere
Anar al contingut