Barcelona

Els casos per delictes de trànsit amenacen de saturar encara més el sistema judicial

Els últims canvis del Codi Penal, el desembre del 2007, en matèria de trànsit han agreujat encara més la saturació de la justícia. Els advocats d'ofici de Barcelona, per exemple, han duplicat les assistències per delictes de trànsit els últims tres mesos. Alguns jutges, a més, ja preveuen col·lapses quan a partir de l'1 de maig també sigui delicte conduir sense carnet.

Actualitzat
Des de l'entrada en vigor de la reforma del Codi Penal, el desembre de 2007, en els delictes de trànsit a l'oficina del torn d'ofici del Col·legi d'Advocats han doblat la feina. Un 83% de sol·licituds que reben de casos que demanen advocats d'ofici són per haver superat la taxa d'alcoholèmia. I és que actualment es consideren delicte algunes infraccions de trànsit que abans no ho eren.

Quatre casos al dia de mitjana és un volum de feina que repercuteix en els jutjats. En el número 3 de detinguts de Barcelona, hi ha dies que poden arribar a passar-hi fins a quinze persones acusades d'haver superat el límit d'alcoholèmia. De moment encara ho poden assumir, però, tot i això, veuen amb preocupació l'augment de procediments judicials que hi pot haver a partir de l'1 de maig, quan conduir sense tenir el permís de circulació serà delicte.

Tant jutges com advocats consideren que aquest increment dels casos també està motivat per un augment de la intervenció policial i dels controls preventius.
Anar al contingut