Administració de les vacunes de grip i covid al CAP de Llefià
Administració de les vacunes de grip i covid al CAP de Llefià

Els casos de grip pugen "dràsticament" camí del pic que es preveu per Nadal

S'espera un pic de la grip similar a l'últim d'abans de la pandèmia, que va arribar la primera quinzena del febrer del 2020

RedaccióActualitzat

La grip ja ha arribat amb força a Catalunya, i ho ha fet un mes abans que l'hivern del 2019 i 2020, l'últim any que va tenir una incidència destacable, abans de la pandèmia de la covid.

En concret, la corba d'augment de casos registrats al sistema SIVIC de Salut és similar a la que el 2020 va arribar al pic la primera quinzena de febrer, i ara es preveu que aquest pic arribarà al voltant de Nadal:

"La incidència de la grip augmenta dràsticament, mentre que la incidència del rinovirus i de la covid estan en lleu descens."

 

Ja ha passat el pic de la bronquiolitis

Pel que fa al conjunt de malalties respiratòries agudes, conegudes com a IRA, continuen pujant: del 28 de novembre al 4 de desembre hi ha hagut 69.600 casos, enfront dels 65.400 de la setmana anterior.

Tal com ja feia preveure l'evolució de les últimes setmanes, els casos de bronquiolitis ja estan de baixada, després que arribessin al màxim la setmana del 21 al 27 de novembre.

En concret, la incidència d'aquesta malaltia provocada pel virus respiratori sincicial, el VRS, que afecta nadons i nens petits, ha baixat de 23 a 20 afectats per 100.000 habitants.

De tota manera, aquesta taxa es considera encara per sobre del llindar epidèmic molt alt i continua exigint un esforç considerable al sistema de salut.

29 persones a l'UCI per covid

Pel que fa a la covid, la taxa ha baixat de 139 a 121 en l'última setmana, amb la variant òmicron que representa gairebé el 100% dels casos, la majoria de la subvariant BQ.1.

Les persones ingressades als hospitals per aquesta malaltia, en canvi, han pujat: ara mateix n'hi ha 900, de les quals 29 a l'UCI. La setmana anterior n'hi havia 139 menys.

Mentrestant, la cobertura de la vacunació actualitzada contra la covid està ara mateix al 51% per sobre dels 60 anys, i a prop del 74% en els majors de 80 anys, unes xifres de vacunació similars a les de la grip.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut