Barcelona

Els casos de grip A es dupliquen en una setmana a Catalunya

Aquesta setmana s'han disparat els casos sospitosos de grip nova, i a Catalunya ja s'està a prop dels 300 casos per cada 100.000 habitants, gairebé el doble que la setmana passada. Aquesta dada encara és més alta si mirem la població d'entre 5 i 14 anys, amb 500 nens per cada 100.000. En les últimes setmanes hi ha hagut un repunt dels casos detectats a través dels centres sentinella, que fan un mostreig a tot Catalunya dels pacients amb símptomes gripals. Segons aquestes dades, ja faria un mes que hauríem entrat en fase epidèmica.

Actualitzat
El Departament de Salut ha admès en un comunicat que la incidència de la grip nova "ha assolit un valor clarament per sobre del llindar epidèmic". On s'han detectat més brots de grip és a les escoles, però des del Departament de Salut es remarca que es tracta de casos lleus, similars a les grips de cada any.

Salut afirma també que a Catalunya s'ha constatat la circulació d'altres virus respiratoris. Del total de mostres respiratòries que han resultat positives al laboratori, aproximadament la meitat correspon al nou virus de la grip i l'altra meitat a altres virus respiratoris.

Des que va aparèixer la grip A (H1N1) a Catalunya se n'han registrat 84 casos greus, 54 dels quals ja han rebut l'alta. A hores d'ara continuen ingressats a la Unitat de Cures Intensives 9 persones i hi ha hagut el mateix nombre de defuncions. Les dues últimes víctimes mortals són dues dones de 42 i 52 anys, que han mort en l'última setmana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut