Barcelona

Els casaments gais i el creixement de les exportacions animen el sector dels vestits per a nuvis

El segon dia de la 17a Passarel·la Gaudí Núvies ha començat amb Jesús del Pozo, un dels dissenyadors de més prestigi del sector. Fins al cap de setmana, Barcelona es converteix en la capital mundial de les núvies. A Catalunya, l'any passat hi va haver 32.000 casaments i es va convertir en la segona comunitat amb més bodes. A més, el 2006, Catalunya va exportar 89 milions d'euros en vestits de núvia i complements, un 27% més que l'any anterior. Aquesta xifra representa la meitat de la facturació a tot Espanya. On ens compren més vestits és a Portugal, Itàlia i França. Catalunya també és capdavantera en casaments gais, l'any passat n'hi va haver 300, la xifra més alta de tot l'Estat.

Actualitzat

Rosa Clarà s'ha convertit en dissenyadora imprescindible en salons com la Passarel·la Gaudí Núvia o el Barcelona Bridal Week, que se celebren aquesta setmana a Barcelona.

Entre bambalines es poden veure les propostes que fa Rosa Clarà pel 2008: vestits de tall alt, romàntics i amb escots grans que evoquen l'estil "Botticelli" -inspirats en "La Primavera" del pintor renaixentista-. I, una segona línia de costura, faldilles amb volum pròpies dels anys 50 amb cossos sensuals i senzills de tall baix. Tots els vestits estan molt treballats i hi ha ornaments fets amb telers antics.

Rosa Clarà ha aconseguit pel 2008 l'exclusiva per distribuir la primera col·lecció de núvia de Karl Lagerfeld, el gran mestre de la casa Chanel. Aliances com aquesta i l'exclusivitat que ofereixen els dissenyadors catalans han fet que, el 2006, Catalunya hagi exportat un 27% més que l'any anterior en roba de núvia.

També és un moment dolç per als dissenyadors de roba de nuvi. L'increment de bodes gais, especialment a Catalunya -on es va batre el rècord a tot Espanya, amb 300 casaments gais l'any passat-, ha fet que cada vegada hi hagi més demanda de vestits especials de noces. Per això s'ha creat a Barcelona la primera botiga nupcial per a parelles del mateix sexe. By té prototips de dissenyadors de renom com Antonio Alvarado o Juanjo Oliva. El nuvi pot escollir el teixit i el model que més li agradi. El vestit es fa a mida i, com passa amb les núvies, val més triar-lo amb temps perquè calen unes setmanes per confeccionar-lo.

Al Saló Gaudí Núvies avui s'hi han pogut veure les creacions de Jesús del Pozo, amb una aposta per una núvia romàntica i etèria, que combina múltiples gases, organtí, prisats i sedes, i s'allunya de la monocromia tradicional amb petits detalls de color.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut