El sector nupcial mou a Espanya uns 3.000 milions d'euros l'any i implica 38.000 professionals

Els casaments, en el punt de mira: Hisenda demana factures per combatre el frau

Els regals que reben els nuvis també han de tributar d'acord amb la llei de donacions

RedaccióActualitzat

El sector nupcial mou a Espanya uns 3.000 milions d'euros l'any i implica la feina d'uns 38.000 proveïdors. Hisenda considera que la xifra és prou important per parar-hi atenció.

De fet, ha començat una campanya de recollida d'informació a Astúries en què demana als nuvis les factures de la celebració de l'esdeveniment.

Floristeries, fotògrafs, restaurants, músics, tallers de confecció de vestits per als nuvis..., estan en el punt de mira de l'Agència Tributària.

 

 

Segons aquest organisme, només es tracta de recollir informació. De tota manera, aquest és un pas previ si es volen iniciar inspeccions.

Hisenda demana la col·laboració ciutadana per aconseguir aquestes dades quan el personal de l'agència truqui a casa dels acabats de casar, és a dir, quan se'ls faci "un requeriment d'informació". A més, recorda l'obligació de conservar les factures durant 4 anys.

En realitat, un dels objectius és recaptar l'IVA de professions on acostuma a ser més difícil controlar el diner negre.

 

 

L'objectiu no són la parella de nuvis, sinó comprovar els comptes dels negocis relacionats amb el sector nupcial. Reunir xifres que serveixin a alguna investigació ja en marxa o de manera genèrica per seleccionar contribuents als quals analitzar en el futur.

Es calcula que un banquet nupcial amb uns 100 convidats suposa una despesa d'uns 17.000 euros i que això és només el 50% del total que els núvis acabaran pagant per fer una celebració tan assenyalada.

 

 

Pel que fa als regals, amb la llei a la mà s'hauria de tributar per tots, sempre en funció de la llei de donacions i del que regeixi en cada comunitat autònoma, ja que es tracta d'un impost cedit.

Quant al costum d'ingressar diners en un compte bancari, cal recordar que els imports de més de 3.000 euros són notificats automàticament a Hisenda per part de les entitats financeres.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut