Barcelona

Els carters denuncien retards greus en la correspondència i la falta de personal preparat

A Catalunya, les cartes estan arribant amb una setmana i quinze dies de retard, segons han denunciat carters i sindicats, que han destacat alguns casos especialment greus. A Terrassa o a Sant Cugat, per exemple, falta una quarta part de la plantilla i ningú fa arribar la correspondència. Els ajuntaments se n'han queixat al Ministeri de Foment.

Actualitzat
Alguns veïns d'aquestes localitats no reben correu des de fa dos mesos. Beatriz López explica les molèsties que això comporta i diu que si no tinguessin diners al banc per pagar les factures, després vindrien amb recàrrec.

El problema també l'han denunciat els mateixos repartidors, que reconeixen que s'ha agreujat moltíssim aquest estiu, i que en general ha estat un any "desastrós", tal com l'ha qualificat Ana Mas, cartera a Sant Cugat. Segons la repartidora, "la falta d'organització" de la gerència de Barcelona és el principal motiu de la situació. Mas denuncia que Correus contracta personal que no ha fet cursets. Coincideix amb ella José Antonio Franco, també carter, que assegura que l'empresa té recursos materials, però no personals, i que falta formació.

Durant els tres mesos d'estiu Correus ha de contractar a Catalunya 5.400 treballadors eventuals per cobrir les vacances dels carters. A hores d'ara, l'empresa reconeix que les places de juliol encara no s'han cobert. UGT assegura que això és degut al sistema de contractació previst al nou conveni col·lectiu, que estableix unes bosses de treballadors eventuals a qui no es requereix experiència prèvia i que, a més, es coordina des de Madrid. Els ajuntaments se n'han queixat al Ministeri de Foment.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut