Arxiu d'una oficina de Correus (EFE/Raquel Manzanares)

Els carters de Melilla portaran protecció policial per garantir el vot per correu del 28M

Diversos treballadors han estat assaltats pel carrer i els han robat les paperetes del vot per correu quan les anaven a entregar als destinataris

Redacció/AgènciesActualitzat

El govern de Melilla està preparant un dispositiu especial que inclou protecció policial per als carters de la ciutat autònoma després que a diversos treballadors de Correus els han assaltat aquest dilluns pel carrer per robar-los la documentació electoral per al vot per correu a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig.

La delegada del govern, Sabrina Moh, ha fet una roda de premsa aquest dimarts en què ha anunciat que estudien les mesures a prendre, ha mostrat la seva solidaritat amb els treballadors de Correus i ha fet una crida a la responsabilitat a la ciutadania perquè eviti unes pràctiques que, ha dit, "són desagradables per a la persona que les pateix, però també per a la ciutat, que dona molt mala imatge".

"Faig una crida perquè aquestes siguin unes eleccions tranquil·les i un exemple de bones pràctiques."

Sabrina Moh ha recordat que "la responsabilitat individual es tradueix, al final, en un èxit col·lectiu".

"Demano a la ciutadania que estigui a l'altura de les circumstàncies. Som en una societat, en un país democràtic, on tothom ha de poder exercir el dret de vot de manera lliure."

 


Als treballadors de Correus assaltats els van prendre les paperetes del vot per correu en diversos punts de la ciutat quan les anaven a portar als destinataris que les havien demanat.

També ha explicat que la Policia Nacional ja està investigant els robatoris i que també estan fent les gestions pertinents perquè els vots robats, una cinquantena, no es puguin emetre.

Segons fonts sindicals, no és el primer cop que passa. Fa uns anys ja es va assaltar alguns carters quan portaven correspondència electoral, i fins i tot algun va ser agredit. Davant d'aquest fet, expliquen des del sindicat CCOO, els treballadors van rebre la consigna de no oferir resistència en cas que els intentessin robar les paperetes.

El sindicat també va denunciar fa un mes que no tenien prou personal que cobrir aquesta campanya electoral i van demanar un reforç de les plantilles, que, van assegurar, no donaven l'abast davant la gran demanda de vot per correu per a aquests comicis.

ARXIVAT A:
MelillaEleccions municipals 2023
Anar al contingut