Els candidats preparen el debat de TV3 i Catalunya Ràdio

Conscients de la importància que tindrà el seu missatge o la manera de fer front a les crítiques dels adversaris, avui els candidats dediquen bona part de la jornada a preparar-lo

RedaccióActualitzat

La campanya per les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona té avui una parada important a TV3. Aquesta nit, després del "Telenotícies vespre", hi ha el debat dels candidats que ara tenen representació al consistori de la ciutat més poblada de Catalunya.

TV3 ja ha fet els debats municipals de Lleida, Tarragona i Girona, i avui toca la capital catalana. Aquest matí, els candidats preparaven els seus arguments per a un debat que veuen com una oportunitat per convèncer indecisos, però en el qual un error també els podria passar factura en una cursa que es preveu molt ajustada.

Jaume Collboni, precisament, ha començat el dia als estudis de TV3 i no ha sortit gens del guió dels mítings i les rodes de premsa. "Jo em presento per guanyar les eleccions, i el consens de les enquestes és que el PSC guanyarà les eleccions, jo el que demano és un ampli suport per no dependre d'altres forces", assegurava a l'entrevista a "Els matins".

Sense descans, i també sense corbata, Collboni té molt clar com vol que vagi el debat: "Amb to positiu, pensant en el futur de la ciutat i que sigui útil a la ciutadania, a la gent que ha de prendre la decisió de vot."

Ada Colau, per la seva banda, intentarà aquest vespre que Jaume Collboni aclareixi si, arribat el cas, donarà suport a Xavier Trias o a ella, però se centrarà en el seu programa. "Jo espero que sobretot sigui propositiu, que es parli del model de ciutat", ha assegurat. "Nosaltres aquí tenim un model molt clar i m'agradaria sentir si els altres candidats, efectivament, tenen un model alternatiu, tenen propostes concretes més enllà de criticar", ha afegit.

El candidat de Trias per Barcelona avisa que "la crítica serà dura". "Tant per a la senyora Colau com per al senyor Collboni, que està governant a l'Ajuntament encara que ell dissimula. Fa veure que no, però està governant. I també a Esquerra Republicana que els ha donat suport", diu.

Amb el seu equip, Xavier Trias marca les estratègies que al debat li permetin convèncer els barcelonins que sí, que ell és l'únic que pot fer canviar el rumb de la ciutat.

Un objectiu que és el mateix que té Ernest Maragall, al qual també el preocupa el temps que tindran. "Se'm farà curt el debat, perquè tinc massa Barcelona al cap per expressar-la en el temps que em tocarà", assegura.

Maragall espera que "puguem parlar de Barcelona, que cadascú pugui oferir el concepte, la visió, el que ofereix... com ens distingim en aquest terreny del que creiem que Barcelona espera, demana i ens exigeix".

Per Daniel Sirera i els seus assessors, serà bàsic diferenciar-se de Valents i de Ciutadans. "El que em preocupa del debat és que el soroll faci que no puguem explicar les nostres propostes", ha dit, i ha afegit que "és important que els ciutadans sàpiguen el que proposa cadascú, que l'única alternativa real a Colau és el Partit Popular".

Ni a Valents ni a Ciutadans hi ha nerviosisme, veuen el debat com la seva gran oportunitat per mantenir els regidors que ara tenen a l'Ajuntament.

"A mi el que m'agrada dels debats és que es vegi el contrast i la diferència, però jo no busco la batalla sòrdida, jo no vinc a prendre-li els vots a ningú, vaig a buscar els que són meus", assegura Anna Grau.

Eva Parera, per la seva banda, assegura que per a ells "és un debat importantíssim perquè serà molt vist, molt seguit per altres mitjans, molt seguit pels barcelonins".

Tots esperen que en el debat d'aquest vespre es mantingui el to correcte que s'ha vist en els altres quatre debats que han fet en aquesta campanya electoral.


Últims preparatius

Els preparatius del debat electoral de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquesta nit ja estan en marxa. Un esdeveniment radiotelevisiu de dues hores en què els set candidats a l'alcaldia de Barcelona debatran sobre propostes, el model de ciutat i possibles aliances. Moderat per les conductores Laura Rosel i Ariadna Oltra, s'estructurarà en quatre blocs. Una oportunitat per acabar de definir el vot per als indecisos a només tres dies perquè s'acabi la campanya electoral.

ARXIVAT A:
PPPSCJuntsValentsCsERCEn comúEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut