Pla obert on es poden veure camions aparcats a la Panadella després de deixar de circular pel temporal de neu, el 27 de febrer de 2018. (Horitzontal)
Pla obert on es poden veure camions aparcats a la Panadella després de deixar de circular pel temporal de neu, el 27 de febrer de 2018. (Horitzontal)

Els camions comencen a deixar de circular per les carreteres catalanes pel temporal de neu

ACN Montmaneu.-Els camions han començat a deixar de circular per les carreteres catalanes a partir de les quatre de la tarda a causa del temporal de neu que està afectant el país. Ho han fet per iniciativa pròpia després de l'anunci de restricció per als vehicles de més de 7,5 tones fet pel Servei Català de Trànsit (SCT), però també a instàncies dels Mossos d'Esquadra que s'han situat en diferents punts de les principals vies de circulació per obligar als camioners a aturar-se. Algunes àrees de servei de l'A-2 com el Bruc i la Panadella, a l'Anoia, o a Torrefarrera (Segrià), ja s'acumulen desenes de camions aparcats que no saben quan podran re emprendre la marxa. Alguns camioners han manifestat la seva indignació per l'obligació d'aturar-se quan la neu encara no ha agafat a la calçada de les carreteres però d'altres també han acceptat amb resignació aquesta mesura excepcional que s'aplica per primera vegada a la història davant les previsions del fort temporal.

Quan passaven uns minuts de les quatre de la tarda han començat a parar els camions 7,5 tones seguint la restricció que ha aplicat Trànsit amb motiu del temporal de neu que afecta el país. Un dels punts on s'estan aplegant més camions és a l'àrea de servei de la Panadella, a Montmaneu (Anoia), al costat de l'A-2, on els camioners poden menjar i també fer nit a l'hotel si és necessari. Al Bruc els camions també s'apleguen a centenars a l'àrea de servei de l'hotel i fins hi tot hi ha cues quilomètriques per accedir-hi. Els camions han anat parant per iniciativa pròpia ja que estaven al corrent de la mesura de restricció del SCT però també obligats pels Mossos d'Esquadra que s'han situat a l'autovia per desviar-los. És per això que alguns s'ho han pres amb indignació i també resignació.Un d'ells és en Tomàs Santasusana, que porta un carregament de 30 vedells que ha carregat a Montgai i havia d'anar fins a l'escorxador a Sant Cugat del Vallès. Ha criticat que se'ls faci parar quan la neu encara no ha agafat a la calçada de la via i també ha assegurat que precisament són els camions que permeten aixafar-la més afavorir així la circulació. Santasusana s'ha mostrat preocupat per la seguretat dels animals, ja que no sap quan podrà re emprendre la marxa.Per contra, Juan David, un camioner que ve de Portugal amb un carregament de mobles s'ha mostrat partidari d'aturar-se si les condicions climatològiques no són favorables i a més a més les previsions apunten a què la neu persistirà. David també ha dit que prefereix més parar en un lloc com la Panadella, on podrà dormir a l'hotel que en qualsevol punt perdut al mig de l'autovia amb el risc d'haver de passar la nit al camió.De la seva banda, l'Adrián, un camioner romanès que anava al Port, també ha mostrat la seva resignació pel fet d'haver de parar la marxa i segurament fer nit a la Panadella. Adrián ha assenyalat que ha parat per iniciativa pròpia després de sentir les noticies sobre la restricció i també de veure-ho anunciat als panells lluminosos de l'autovia.

Anar al contingut