Descobriment

Els calçots, el bròquil i altres verdures ajuden a prevenir el càncer

Un estudi realitzat per un equip de la Universitat de Barcelona, que només n'ha extret les dades preliminars, ha pogut esbrinar que un gran nombre de verdures de la dieta mediterrània ajuden a prevenir el càncer. Es tracta dels calçots, el bròquil, la coliflor, la col, els espinacs i les bledes, que segons han pogut demostrar, contenen propietats desintoxicants.

Actualitzat
Que els calçots són una menja deliciosa és una opinió que comparteix cada cop més gent; però poc es podia imaginar el pagès de Valls que els va descobrir fa tot just un segle que hi trobarien efectes beneficiosos en la protecció contra agents cancerígens que hi ha en el medi ambient, o genètics. Un estudi fet per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona constata que certs compostos presents en els calçots, el bròquil, la coliflor, la col, i també en els espinacs i les bledes, fan actius determinats enzims que permeten metabolitzar els agents cancerígens. Es tracta de donar arguments científics a alguns hàbits de consum de la gent d'aquí que, popularment, sempre s'han considerat bons. Aquest estudi, que ha finançat el Col·legi de Farmacèutics, encara no s'ha experimentat en persones i és la continuació d'un altre que es va començar als Estats Units, on els hàbits de consum de verdures són diferents dels d'aquí.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut