Imatge dels tres cadells d'ós bru nascuts enguany al Parc Natural de l'Alt Pirineu (ACN)
Imatge dels tres cadells d'ós bru nascuts enguany al Parc Natural de l'Alt Pirineu (ACN)
Lladorre

Els cadells d'ós bru nascuts dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu es troben en bon estat

Són set noves cries, que fan arribar el nombre d'exemplars fins a la trentena

Actualitzat

Aquest any han nascut set cadells d'ós bru al Pirineu català. Malgrat la dificultat que comporta fer el seguiment d'aquests óssos, els tècnics han pogut constatar que com a mínim la meitat es troben en bon estat.

La Generalitat de Catalunya ha confirmat, a través d'unes imatges fetes al setembre pels equips d'investigació, que la femella i els tres cadells d'ós bru nascuts fa vuit mesos a Lladorre, al Pallars Sobirà, evolucionen bé i podran superar l'hivern amb èxit. El director tècnic del programa Piroslife, Santi Palazón, també ho ha confirmat.

"Estan grossos, es mouen bé i tenen el nou pèl d'hivern. No hi ha cap problema i tiraran endavant."

Els tècnics de la Generalitat procediran a fer l'anàlisi de les mostres de pèl per saber qui és el pare i la mare dels cadells, i així poder diferenciar-los. Paral·lelament, Palazón ha recordat que la majoria de cadells són descendents de l'ós Pilós, cosa que podria comportar problemes genètics. No obstant, s'han detectat 4 nous mascles adults preparats per agafar el relleu reproductiu i es calcula que a tot el Pirineu català hi pot haver una trentena d'ós bru.

Anar al contingut