Les flors s'han acumulat davant de Buckingham (Reuters/Henry Nicholls)

Els britànics acomiaden el duc d'Edimburg, que tindrà un funeral privat dissabte que ve

Les autoritats han demanat que s'evitin les aglomeracions al palau de Buckingham per portar-hi flors i que mostrin el condol a través d'un llibre virtual

Actualitzat

Bandera a mig pal i flors a les portes del palau de Buckingham. Seguidors de la monarquia i curiosos han anat al palau de Buckingham i al castell de Windsor a portar-hi flors per mostrar el condol per la mort del duc d'Edimburg, ahir als 99 anys.

La família reial, el govern britànic i l'Ajuntament de Londres han demanat que, amb la situació sanitària actual, s'evitin les aglomeracions i anima la gent a expressar el condol a través d'un llibre virtual en memòria del marit de la reina Elisabet II.

 

 

El príncep Carles ha comparegut aquest dissabte a la tarda per agrair les mostres de suport després de la mort del seu pare. En la primera reacció pública de la família reial britànica, ha fet un discurs molt sobri, però amb tocs emotius com quan ha recordat la figura del duc d'Edimburg amb un carinyós "my dear papa" (el meu estimat papà). Assegura que va ser una persona "molt especial" i que s'hauria sentit molt honrat per l'homenatge que li estan fent:

 

El funeral serà dissabte

El cos de Felip d'Edimburg serà al castell de Windsor, la residència de la família reial prop de Londres, fins que es faci el funeral a l'adjacent capella de Sant Jordi.

Serà dissabte 17 d'abril a les tres de la tarda, hora d'allà, segons ha anunciat Buckingham, i es demanarà que, en aquella hora, tothom faci un minut de silenci en memòria del marit de la reina.

Encara no se'n saben detalls però, com ell volia, no serà una cerimònia d'estat ni anirà precedida d'una vetlla pública.

El duc d'Edimburg tindrà una cerimònia privada al castell de Windsor i un funeral militar. Durant la Segona Guerra Mundial, va servir en la Marina Reial britànica i va ocupar el càrrec cerimonial de lord gran almirall al capdavant d'aquest cos.

Aquest dissabte se li ret homenatge amb salves de canó des de vaixells militars britànics a alta mar i en ciutats com Londres, Edimburg, Cardiff i Belfast.

Divendres, les campanes de l'abadia londinenca de Westminster van repicar 99 vegades.

El cos de Felip d'Edimburg serà al castell de Windsor fins que es faci el funeral (Reuters/Andrew Boyers)


Crítiques per excés

Felip d'Edimburg, marit de la reina durant 73 anys, és el protagonista de les portades de la premsa britànica.

 

Però també hi ha hagut crítiques d'una cobertura excessiva de la notícia per part de la BBC i la cadena ha facilitat un formulari per als qui vulguin expressar les queixes formalment.

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne Unit
Anar al contingut