Els Bombers treballen en 150 incendis (ACN)
Els Bombers treballen en 150 incendis (ACN)

Els Bombers treballen en 150 incendis durant el dia de Sant Joan

Els principals focus d'atenció han estat els focs de Nalec, on s'han cremat 30 hectàrees, i el de Batea, on se n'han cremat 28

Actualitzat

Els Bombers de la Generalitat han treballat durant aquest dilluns en 150 incendis de vegetació agrícola, urbana i forestal en diversos punts de Catalunya. 

Els principals focus d'atenció han estat els focs de Nalec, a l'Alt Urgell, on ha cremat 30 hectàrees, i el de Batea, on se n'han cremat 28.

 

 

Estabilitzat un foc declarat a Nalec

En l'incendi de Nalec, que aquest dimarts al matí ha quedat controlat, encara hi treballen 10 dotacions terrestres per remullar el terreny afectat, que seria d'unes 30 hectàrees de vegetació agrícola i forestal.

 

Aquest dilluns hi han treballat 16 dotacions terrestres, 10 camions d'aigua i 6 vehicles lleugers, i 11 mitjans aeris, 7 helicòpters i 4 avions de vigilància i atac.

El foc s'ha estabilitzat abans que els efectius aeris haguessin de retirar-se en acabar el dia, i els bombers han mantingut 24 efectius terrestres durant la nit.

 

Un incendi a Batea

Els bombers han estabilitzat dilluns un foc que ha cremat un total de 28 hectàrees de conreus i vegetació forestal, 20 a Batea, a la Terra Alta, i 8 a l'Aragó. L'incendi s'ha declarat a les dues del migdia a tocar de la carretera C-221, afectant també una zona de l'Aragó, al nord del Matarranya.

 

 

Altres incendis

A més dels de Nalec i Batea, els bombers han treballat en l'extinció d'un foc en un descampat a l'avinguda Can Valls de Masquefa, a l'Anoia, enmig d'una urbanització.

S'han activat 11 dotacions terrestres i 2 helicòpters bombarders, i s'ha desallotjat la piscina municipal de l'Alzinar per poder carregar d'aigua els mitjans aeris. A conseqüència de l'incendi, s'ha tallat la carretera B-224 en els dos sentits de la marxa, i els Agents Rurals han fet una estimació de poc més de 2 hectàrees afectades.

 

 

Un altre dels incendis ha afectat unes 16,6 hectàrees de vegetació de Biosca, a la Segarra. El foc ha començat prop de la C-451 i s'han hagut d'activar 10 mitjans terrestres i 2 helicòpters bombarders.

 

Els bombers demanen precaució

David Borrell, subdirector general de l'Operativa de Bombers de la Generalitat, ha explicat que el cos està "extremadament preocupat" per la situació actual i ha demanat "màxima precaució" a la ciutadania.

"El potencial que tenim de situacions d'incendis és que demà mateix ja estarem amb potencials d'incendis de centenars d'hectàrees i això anirà augmentant fins a finals de setmana, que la situació podria arribar a un potencial d'incendis de 1.000 hectàrees."

ARXIVAT A:
IncendisBombersMedi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut