Un arbre ha caigut sobre un cotxe a Sant Julià de Cerdanyola, al Berguedà (Bombers)

Arbres i objectes caiguts pel vent, però sense incidents greus

El vent ha superat els cent quilòmetres per hora a l'Alt Empordà i el Camp de Tarragona

Actualitzat

El vent ha fet caure arbres i branques o ha bellugat fins a fer-los perillosos alguns elements de la via pública com cartells o plaques solars, tot i que no hi ha hagut cap incident greu.

A tot arreu ha fet vent, però ha arribat a superar els 100 quilòmetres per hora al Camp de Tarragona i a l'Alt Empordà i els 80 km/h a l'Anoia, el Penedès i el Baix Llobregat.

El telèfon 112 d'emergències ha rebut 277 trucades fins a última hora de la tarda, la majoria concentrades a l'àrea de Barcelona. La majoria han estat abans del migdia, quan els bombers han hagut de fer una setantena de sortides.


L'Ajuntament de Barcelona ha activat en fase d'alerta el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades, que ha desactivat al vespre.

Tot i la disminució del perill pel vent, els bombers han recordat que durant aquests episodis es retirin de les terrasses i les façanes els testos o els objectes que puguin caure. A més, recorden que cal evitar pujar als llocs alts i més exposats al vent.

També pot ser perillós quan es va en cotxe, i per això és millor no anar ràpid i estar molt atents als cops de vent i en els avançaments.

 

 

ARXIVAT A:
Bombers
Anar al contingut