Bombers rescatant un senderista a Cornudella de Montsant
Bombers rescatant un senderista a Cornudella de Montsant

Els bombers fan una vintena de rescats en el primer cap de setmana sense estat d'alarma

La sortida massiva de ciutadans a la muntanya en acabar l'estat d'alarma ha ocasionat molta feina als bombers de la Generalitat, que han hagut de dur a terme rescats a diferents punts de Catalunya

RedaccióActualitzat

La sortida massiva de ciutadans a la muntanya en acabar l'estat d'alarma ha ocasionat molta feina als bombers de la Generalitat, que han hagut de dur a terme més d'una vintena de rescats a diferents punts de Catalunya, encara que cap amb ferits greus.

Aquest diumenge, equips dels bombers han hagut d'auxiliar muntanyencs a les localitats de Cornudella de Montsant, Begur, Riu de Cerdanya, Arenys de Munt i Collbató, entre altres llocs. A les 20 hores havien fet 13 rescats.

A Cornudella de Montsant s'ha activat a mig matí una dotació per atendre una senderista que havia caigut per un desnivell d'1,5 metres per la zona de l'embassament de Siurana.

A Begur, una persona ha caigut a la zona de roques d'una platja, sense ferides de gravetat, igual que un excursionista que ha relliscat quan baixava del Moixeró, a Guils de Cerdanya, i ha hagut de ser traslladat en helicòpter.

Poc després, a Arenys de Munt una dona ha caigut al camí de Lourdes, en una pista de difícil accés, a 10 minuts del santuari, i també ha caigut una altra persona a Collbató quan tornava de fer una paret d'escalada.

A la tarda han hagut de rescatar un parapentista a Pontils que ha hagut de ser traslladat a l'Hospital Pius de Valls:

 

9 rescats aquest dissabte

Aquest dissabte, els bombers també van haver de fer un total de 9 rescats. Dos ciclistes de muntanya a Madremanya i a Molins de Rei;  un excursionista accidentat a Rasos de Menter, a la Vall d'en Bas; una escaladora que va tenir un caiguda lleu al sector d'escalada de Penya Ginesta, a Sitges; dos ciclistes més accidentats a la zona de Can Cadafalc, a Castellar de Vallès, i un motorista que va sortir de la pista forestal i va caure a el riu a la zona de la Mare de Déu del Coll, a Osor.

El ferit va ser rescatat del riu i traslladat amb llitera de niu fins l'ambulància del SEM.

També dissabte els bombers van ser alertats que una dona s'havia perdut mentre buscava bolets per una zona boscosa, entre les carreteres T-704 i TV-7092, a Vilaplana.

En un comunicat, els bombers de la Generalitat han apel·lat a la prudència per poder gaudir del medi natural amb seguretat i tenint en compte consells bàsics per accedir a la muntanya, i han recordat la importància de mantenir igualment mesures de seguretat per la Covid, com el rentat de mans, la distància de seguretat i les mascaretes.

ARXIVAT A:
BombersEstat d'alarmaDesescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut