Els bombers fan quatre rescats de muntanya aquest dissabte, sense ferits greus
Rescat d'un escalador a la xemeneia central del Gra de Fajol Gran (Bombers)

Els bombers fan quatre rescats de muntanya aquest dissabte, sense ferits greus

Els accidents han estat al Gra de Fajol Gran, Pedraforca, Matagalls i Prat del Cadí

Actualitzat

Els bombers han rescatat aquest dissabte un escalador que ha quedat penjant de la corda a Setcases, a uns vint metres d'alçada. Ha estat a la xemeneia central del Gra de Fajol Gran. El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) hi ha arribat des de baix d'on estava penjat i l'ha evacuat en helicòpter fins que l'ha pogut atendre el Servei d'Emergències Mèdiques. Tenia ferides a la cara, segons han informat els bombers.

Un altre rescat d'aquesta jornada ha estat a un alpinista caigut a la tartera del Pedraforca, que anava en una cordada amb sis persones més i ha perdut l'equilibri en caure-li una pedra.

Els Bombers també han atès una persona que s'ha ferit al peu esquerre mentre feia el Matagalls i també han informat del rescat d'un grup de tres excursionistes atrapats en una pista gelada, per la baixada de la temperatura, mentre desfeien el camí del Prat del Cadí, tots ells il·lesos.

A banda d'aquests quatre rescats, els bombers també han hagut d'intervenir per ajudar una dona accidentada aquest migdia mentre feia el Camí de Ronda, a Roses. L'han traslladat fins al port pesquer, on l'esperava una ambulància del SEM.

 

Els bombers han recordat a les persones que vulguin fer activitats de muntanya que cal fer-ho amb seguretat, preparant-se abans de sortir i amb prudència durant la marxa. En cas d'accident, cal trucar al 112, indicant el lloc de l'accident i la situació de les persones afectades.

ARXIVAT A:
Bombers
Anar al contingut