Dos bombers remullant l'incendi a la fàbrica de Montornès del Vallès
Dos bombers remullant l'incendi a la fàbrica de Montornès del Vallès

Els Bombers donen per controlat l'incendi a quatre naus de Montornès del Vallès, però es quedaran 24 hores més a la zona

ACN Montornès del Vallès - Els Bombers han donat per controlat l'incendi que ha afectat quatre naus al polígon Can Parellada de Montornès del Vallès, tot i que es quedaran 24 hores més a la zona. En una actualització emesa aquesta tarda, el cos ha anunciat que sis dotacions continuaran remullant les instal·lacions per evitar una revifada de les flames. L'incendi, que ha cremat tres naus i n'ha afectat una quarta per temperatura, ha quedat estabilitzat poc després de la mitjanit, després de cinc hores d'haver-se decretat. L'incident no ha causat ferits, tot i que ha obligat a activar l'alerta del pla d'emergències Plaseqcat per risc químic. Un cop estabilitzat el foc, Protecció Civil ha desactivat el Plaseqcat.

L'incendi també ha obligat a tallar les línies de tren convencionals R2, R2 Nord, R11 i R8 i d'alta velocitat per facilitar les tasques d'extinció. Tot i que durant l'emergència no s'ha decretat el confinament oficial de les poblacions properes de Montornès, Montmeló o Vilanova del Vallès, preventivament s'ha demanat a la ciutadania més propera a la indústria afectada que, si sentia molèsties, es quedés a casa tancant portes i finestres i que aturés qualsevol sistema de climatització i ventilació.

El foc va començar al voltant de les set de la tarda d'aquest divendres al pati d'una de les naus on hi havia bidons de líquids inflamables, palets i algun dipòsit. En total, 23 dotacions de Bombers han treballat en les tasques d'extinció, juntament amb el suport de diversos efectius dels Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques i la Policia Local.

Anar al contingut