Tarragona

Els Bombers declaren en fase de control l'incendi de Tarragona que ha cremat un centenar d'hectàrees

L'incendi declarat aquest divendres cap a dos quarts de tres de la tarda al quilòmetre 237,5 de l'AP-7, al terme municipal de Tarragona, entre el Mèdol i el Catllar, ha entrat en fase de control. De moment, però, els Bombers continuen les tasques d'extinció, després que la passada matinada diversos focus secundaris n'hagin dificultat l'extinció i que no hagi estat fins ben entrada la matinada que s'han pogut acotar els fronts. L'alerta de l'Infocat es manté activada per prevenció.

Actualitzat
Una vuitantena de dotacions dels Bombers han treballat en les tasques d'extinció de l'incendi, que s'espera que al llarg d'aquest dissabte es pugui controlar completament. Segons l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la zona de les masies està controlada i no ha causat danys ni als masos ni a la pedrera romana del Mèdol.

L'incendi, que ha cremat un centenar d'hectàrees de vegetació, va obligar els Mossos d'Esquadra a desallotjar durant unes hores vuit masos de la zona i diversos vehicles de l'àrea de servei del Mèdol.

El foc també va obligar a tancar un dels carrils de l'AP-7 en sentit sud durant unes hores, i la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la fase d'alerta del Pla Infocat, que encara es manté actiu.

De moment es desconeixen les causes que han pogut originar el foc i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets. Fa deu anys aquesta zona ja va quedar calcinada com a conseqüència d'un altre incendi.

Aquest és el tercer foc important en territori català en només tres dies.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut