Als camps es fa visible la sequera
Als camps es fa visible la sequera
Barcelona

Els bombers alerten del risc d'incendi forestal a tot Catalunya

Més de 50 dies sense pluja, unes temperatures molt altes per l'època i el vent previst pels pròxims dies fa que el risc de foc al bosc hagi augmentat

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat alerten del risc d'incendi forestal a tot Catalunya. Les causes: l'acumulació de més de 50 dies sense pluja i unes temperatures altes per l'època.

Els Bombers recorden que, tot i que el risc d'incendi és especialment alt a l'estiu, aquest risc també pot donar-se en períodes de sequera durant l'hivern. La falta de precipitacions, acompanyada d'unes temperatures més altes del que correspondria per l'època, i una previsió de sequera que es pot allargar fins al març, fan preveure un hivern amb un alt risc d'incendi forestal.

La sequera és greu en zones del litoral de Barcelona, del Prepirineu, de la zona sud del Bages i del Pallars Sobirà i interior de l'Ebre. A Collserola s'ha viscut l'any més sec dels últims 110 anys.

A més, a partir d'aquest diumenge es preveu una entrada de vent de nord-oest als extrems i a la meitat sud del país que pot agreujar la situació de risc d'incendi.

Davant d'aquesta situació, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments del Departament d'Interior demana que s'extremin les precaucions per evitar els incendis forestals. També recorden que és molt important avisar de qualsevol situació de perill al telèfon únic d'emergències, 112.

 

 

Anar al contingut