Madrid

Els bisbes no aprovaran cap document sobre la unitat d'Espanya en l'assemblea extraordinària

L'assemblea extraordinària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) no té previst aprovar cap document específic sobre la unitat d'Espanya com a "bé moral" i sí fer una reflexió de "caràcter pastoral" sobre l'actual situació política i cultural d'Espanya. En l'assemblea plenària del mes de març molts bisbes van demanar aquest conclave extraordinari per analitzar l'actual situació espanyola. La pròxima visita del papa a València també podria explicar el caràcter extraordinari.

Actualitzat
El responsable de comunicació de la CEE, Isidro Catela, ha recordat que la celebració de l'assemblea extraordinària es va acordar en votació durant l'assemblea del mes de març quan una vintena de bisbes van plantejar que sempre "hi havia poc temps per allò important" en aquests plens, i que hauria d'analitzar-se l'actual situació espanyola.

El plenari se centrarà, segons Catela, a reflexionar des del punt de vista pastoral sobre la situació actual de la societat espanyola en els aspectes cultural, educatiu, polític, etc. El director, amb tot, ha dit que "no existeix" cap document sobre la unitat d'Espanya.

Algunes informacions han apuntat últimament que els bisbes proclamarien alguna resolució vinculant la unitat de fe i la unitat política. Davant això, fins i tot l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat que establir aquest tipus de lligams "no és admissible".

Amb tot, alguns bisbes que assisteixen a l'assemblea no troben desenraonat que analitzin qüestions sobre la unitat o sobre política. Ho ha dit el bisbe de Jerez, que ha afirmat que "té sentit perquè reflecteix la sensibilitat de la Conferència Episcopal per estar pròxima al poble".

Documents sobre política

Hores abans de l'inici de l'assemblea, el secretari general de la CEE, Juan Antonio Martínez Camino, ha presentat el llibre "Moral política. Magisteri de la Conferència Episcopal Espanyola 1972-2002", que recopila "nou dels més importants documents dels bisbes sobre els temes de què sempre han parlat i tornaran a parlar". "Aquesta publicació mostra que els bisbes no comencen de zero", ha indicat.
Anar al contingut