Els bisbes demanen perdó pels casos de pederàstia: "Ens omplen de vergonya i dolor"

Han acordat la tolerància zero als abusos sexuals a menors, que han definit com un "pecat horrible"

Actualitzat

Els bisbes catalans demanen perdó a les víctimes d'abusos sexuals per part de sacerdots i religiosos, en un comunicat conjunt de la Conferència Episcopal Tarraconense que agrupa totes les diòcesis catalanes i en què expressen la seva repulsa unànime per uns fets que, asseguren, els omplen "de vergonya i de dolor".

També demanen perdó.

"Demanem perdó a les víctimes i ens solidaritzem amb el seu dolor; i també a totes les persones a qui el coneixement d'aquests fets ha escandalitzat i ha fet trontollar la seva confiança en l'Església."

Han acordat la tolerància zero als abusos sexuals a menors, els han definit com un "pecat horrible" i s'han mostrat determinats a fer neteja i actuar amb transparència.

"L'Església actuarà amb determinació per protegir els infants i els adults vulnerables, eliminant tot tipus de tolerància o encobriment, i per erradicar de les nostres comunitats i de tota la societat la cultura de l'abús sexual, econòmic, de poder i de consciència."

I demanen la mateixa determinació a les famílies i les escoles.

Els bisbes afegeixen que prendran mesures "rigoroses" de prevenció i de formació, i es comprometen a complir la legislació canònica vigent, així com a "col·laborar en l'aclariment dels fets del passat i a trobar la manera d'ajudar les víctimes en el seu restabliment".

És el primer comunicat conjunt dels bisbes després dels últims escàndols d'abusos sexuals a l'Església.

Els bisbes han consensuat el document en la reunió trimestral que han acabat aquest dimarts a Barcelona. Aquest dilluns, en la mateixa reunió, l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ja va dir, en declaracions a TV3, que calia "netejar tot el que sigui necessari".

Comunicat íntegre:

 

ARXIVAT A:
Pederàstia EsglésiaMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut