Interior d'un restaurant (ACN/Anna Berga)
Interior d'un restaurant (ACN/Anna Berga)

Els bars i restaurants podran tenir taules de fins a 10 persones a l'interior

El Procicat ha aprovat també que s'ampliï l'aforament també en els esdeveniments esportius: en recintes amb capacitat de més de 10.000 persones, passa del 40% al 60%

Actualitzat

Nou relaxament de les mesures anti-Covid gràcies a la millora de les dades epidemiològiques a partir d'aquest dijous, 30 de setembre, que tindran una vigència inicial de vuit dies.

El Procicat ha aprovat que les taules de bars i restaurants puguin ser de fins a deu persones també a l'interior. Ho ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Ara hi havia el màxim de 10 persones per taula a les terrasses i espais a l'aire lliure, i 6 persones a l'interior, llevat que formessin part de la mateixa bombolla de convivència. D'aquesta manera, s'equipara el número de persones que poden seure tant a l'interior com a l'exterior dels restaurants.

L'aforament a l'interior està limitat al 50% i el de l'exterior no té limitacions més enllà de la distància d'1,5 metres entre taules.


Aforament en esdeveniments esportius

Una altra mesura que ha aprovat el Procicat fa referència als esdeveniments esportius en recintes amb capacitat de més de 10.000 persones: l'aforament s'amplia del 40% al 60% i, per tant, hi haurà un màxim de 6.000 pèrsones en aquest casos. 

En espais tancats, es passarà del 30 al 40% d'aforament, amb grups de com a màxim 1.750 persones.

En els casos de recintes tancats  per a menys de 10.000 persones, es manté l'aforament màxim del 70% però el número màxim d'assistents passa de 1.000 a 1.750 persones.

A més, en aquelles instal·lacions que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i es garanteixin mesures de control d'aglomeracions, el número màxim d'assistents passa de 3.000 a 3.500 persones amb grups sectoritzats d'un màxim de 1.750 persones i respectant el 70% d'aforament.

 

Oci nocturn

Paral·lement, el govern treballa per accelerar la reobertura dels interiors de l'oci nocturn, l'únic que es manté tancat; una decisió que arriba després d'un cap de setmana molt problemàtic pels botellons massius.

Ara es treballa per preparar la petició al TSJC, que ha d'autoritzar que les discoteques puguin sol·licitar el passaport Covid per accedir als locals.

 

Anar al contingut