Pedro Sánchez, aquest dilluns a la tarda, durant la reunió del comitè federal (ACN)
Pedro Sánchez, aquest dilluns a la tarda, durant la reunió del comitè federal (ACN)
Madrid

Els barons del PSOE avisen Sánchez que no negociï la moció amb els independentistes

Els dirigents territorials han tancat files al voltant del seu líder en la reunió extraordinària del comitè federal

RedaccióActualitzat

La presidenta del Congrés dels Diputats ha fixat per dijous i divendres el debat de la moció de censura del PSOE contra Mariano Rajoy. A Pedro Sánchez li queda poc temps per buscar els suports que necessita. El líder socialista, però, continua sense excloure ningú, un fet que no agrada als dirigents territorials.

Durant la reunió del comitè federal d'aquest dilluns, Sánchez ha insistit a dir que la moció va dirigida a tots els diputats de la cambra baixa:

"Havíem de donar una resposta i per això és important apel·lar a la responsabilitat dels 350 diputats i diputades. Ni un més, ni un menys. Als 350 diputats i diputades del Congrés perquè siguin conscients del que està en joc."

 

 

Els barons han tancat files al voltant del seu líder, però amb l'avís que no es pot negociar amb els independentistes. Aquesta era la posició de la presidenta andalusa, Susana Díaz, quan ha atès als periodistes:

"Espero que tots els partits que responguin a l'ordre constitucional garanteixin la governabilitat d'aquest país. I comparteixo amb la direcció federal, i així ho ha manifestat el secretari d'Organització, que no hi pot haver ni acord ni concessions amb els independentistes."

 

 

Iceta critica la "baixesa moral" de qui acusa Sánchez de negociar amb ERC i PDeCAT

Miquel Iceta, mentrestant, s'ha mostrat segur que Sánchez no pactarà res amb ERC ni el PDeCAT. El primer secretari del PSC ha criticat davant del comitè federal del PSOE la "baixesa moral" dels que acusen el secretari general de negociar amb les forces independentistes el seu suport a la moció de censura.

"Només els molt deshonestos poden atribuir a Sánchez qualsevol interès per fer un pacte encobert amb els independentistes. Cal ser molt deshonestos; feia molt de temps que no veia tanta baixesa moral, tant de robatori, sí, però tanta baixesa moral, no."

Segons Iceta, la moció és una "obligació d'higiene democràtica" i, al mateix temps, "una palanca de canvi que interessa a tothom". "Només els immobilistes poden mirar cap una altra banda votant en contra o abstenint-se", ha manifestat el dirigent català.

ARXIVAT A:
Moció de censuraPSOEPedro SánchezMariano RajoyIndependènciaProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut