Els dos bancs es consoliden com les dues empreses més importants del món. (Foto: Reuters)
Els dos bancs es consoliden com les dues empreses més importants del món. (Foto: Reuters)
Nova York

Els bancs JP Morgan i HSBC, les empreses més poderoses del món segons la revista "Forbes"

El banc nord-americà JP Morgan i el britànic HSBC són les dues empreses més poderoses i rellevants del món, segons un rànquing de la revista "Forbes" elaborat amb les 2.000 principals companyies del món. Els beneficis, les vendes, els actius i el valor de mercat són alguns dels criteris que s'han tingut en compte. El Banc Santander és la primera empresa espanyola que hi apareix, a la tretzena posició, seguit de Telefònica, al lloc número 31, i el BBVA, al 66.

Actualitzat
Darrere dels bancs JP Morgan i HSBC hi ha el complex industrial nortamericà General Electric, i les petrolieres Exxon Mobil i Royal Dutch Shell. En cinquè i sisè lloc hi ha dues companyies xineses: la petroliera Petrochina i el banc ICBC. Berkshire Hathaway, el grup d'inversions de Warren Buffett -el tercer home més ric del món-, ocupa la vuitena posició. La petroliera brasilera Petrobras és la primera empresa llatinoamericana del rànquing, en la desena posició.

Al rànquing hi apareixen un total de 27 companyies espanyoles. A banda del Banc Santander, Telefònica i el BBVA també hi apareixen Repsol YPF, Iberdrola, Gas Natural, Inditex, Abertis o Acciona.
Anar al contingut