Una pancarta on es reclama l'eliminació de les clàusules terra
Una pancarta on es reclama l'eliminació de les clàusules terra
Madrid

Els bancs han de tornar tots els diners de les clàusules terra de 9.000 hipoteques

Actualitzat

La macrodemanda per les clàusules terra de l'associació de consumidors ADICAE ha guanyat el seu pols a la banca. L'Audiència de Madrid ha confirmat la nul·litat de les clàusules terra de 9.000 hipoteques que s'havien agrupat en aquesta demanda i ordena la devolució de tot el que havien pagat de més aquests perjudicats.

L'Audiència de Madrid confirma així la sentència de la primera instància i ha desestimat gairebé tots els recursos presentats per la banca. Reconeix el dret dels usuaris a cobrar i confirma, com ja va fer en el seu moment el Tribunal de Justicia Europeu, els efectes retroactius, o sigui des que es va aplicar la clàusula.

 

Notícia relacionada: Els bancs hauran de pagar el cent per cent de l'impost hipotecari, sense exempcions fiscals

 

La sentència encara no és ferma, i caldrà veure si la banca no presenta recurs davant el Suprem. Segons els càlculs d'ADICAE això podria suposar la devolució d'uns cent milions d'euros.

 

La banca ja ha tornat 2.300 milions

Però la banca ja fa temps que retorna els diners als afectats per la clàusula terra, ja sigui per sentència judicial, ja sigui per la via extrajudicial.
Per aquesta via, l'extrajudicial, ha retornat un total de 2.292 milions d'euros als clients afectats amb el mecanisme de devolució que va impulsar el govern de Mariano Rajoy.

Com que algunes entitats van ser reticents i les quantitats no sempre van satisfer els consumidors, hi va haver milers i milers de demandes individuals que ara es concentren als jutjats especialitzats. Se n'han presentat més de 250.000 a tot Espanya i s'han dictat 50.000 sentències, que en el 99% dels casos donen la raó al client.

ARXIVAT A:
HipotequesEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut