La borsa celebra la decisió del Suprem sobre les hipoteques favorable a la banca

Les entitats financeres no s'han vist perjudicades per l'anunci de Sánchez que canviarà la llei

RedaccióActualitzat

La borsa espanyola ha tancat aquest dimecres a l'alça impulsada pels bancs, l'endemà de la rectificació del Tribunal Suprem, que torna a establir que correspon als clients pagar l'impost sobre actes jurídics documentats quan signen una hipoteca.

L'Ibex-35 ha començat la sessió pujant un 1,7 per cent i recuperant la cota psicològica dels 9.100 punts a les 9 del matí. A la tarda ha tancat amb una pujada del 1,99, la més gran des de l'abril, i apropant-se als 9.200 punts, gràcies al rebot dels bancs que han tingut ascensos de fins a més del 4%.
 

 

La banca ha liderat els ascensos més pronunciats: CaixaBank ha estat l'entitat que ha pujat més, un 4,38%, seguida pel Sabedell (un 2,50%), el Santander (un 2,40%), Bankinter (un 2,42%), Siemens Gamesa (un 2,78%), Bankia (un 1,79%) i el BBVA (un 1,73%)

Aquesta tendència positiva no s'ha vist afectada per l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que modificarà la llei per fer pagar l'impost sobre actes jurídics documentats als bancs, perquè ja comptaven que acabarien pagant l'impost, d'ara endavant, més enllà de quina fos la decisió final del Tribunal Suprem.

Aquest matí, abans de la compareixença de Sánchez, el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, havia demanat canvis legislatius, precisament, per corregir la "falta de claredat" de la llei actual.

Des que el Suprem va sentenciar que l'impost d'actes jurídics documentats de les hipoteques l'havien de pagar els bancs, la banca s'havia anat recuperant.

Aquell dia van experimentar caigudes de fins a un 6%, però l'endemà van seguir el camí invers, quan el mateix tribunal va emetre una nota afirmant que la sentència s'havia d'estudiar. Les accions no van arribar a recuperar aquell dia el terreny perdut, però van parar l'hemorràgia.
 


Quan s'ha sabut la rectificació del Suprem, aquest dimarts, les patronals bancàries han reaccionat positivament i han subratllat que la decisió preserva la "seguretat jurídica" necessària per al "bon funcionament del mercat".

ARXIVAT A:
HipotequesTribunal Suprem JudicialBancaHabitatgeEconomia de butxaca
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut