Àvies jugant al bingo
Àvies jugant al bingo

Els avis de Tarragona es queden sense bingo a la residència per una denúncia

La llei diu que només es pot jugar en sales de jocs autoritzades

Actualitzat

A la llar d'avis del barri de Torreforta, a Tarragona, de moment, no s'hi pot jugar més al bingo. La Llei del Joc només permet jugar a les sales de bingo, casinos o sales de jocs autoritzades.

A la residència del barri, els Mossos d'Esquadra van rebre una denúncia, van personar-se al lloc i van fer-hi una inspecció. La policia va aixecar acta i va requerir al titular de la llar que els prohibís jugar-hi més.

Aquesta situació afecta d'altres residències d'avis de la ciutat.
 

 

De 50 avis a 12


Segons expliquen els avis de Torreforta, el bingo era l'activitat que tenia més èxit en aquesta llar; s'hi jugava dos dies a la setmana i hi participaven entre 40 i 50 persones. La tresorera de la llar d'avis en qüestió explica que era la motivació de molts per sortir de casa.
 

"Han perjudicat la gent gran. Parlaven, berenaven, feien amigues i jugaven al bingo; res més."


Des que s'ha prohibit aquesta pràctica, a jugar a la llar d'avis hi van, només, una dotzena de persones. Fan servir cartes per substituir els cartrons de bingo però aquesta solució no convenç els jugadors.
 

 

L'Ajuntament aprova una moció per modificar la llei

El consistori tarragoní mira de donar-hi una solució. S'ha aprovat una moció presentada pel PSC que demana que es modifiqui la llei per permetre que els avis puguin seguir jugant al bingo, però amb restriccions, tal com es fa al País Valencià i en altres comunitats autònomes.

La proposta aprovada per tots els grups de l'Ajuntament defensa que el bingo es consideri "de caràcter social o amistós" en les associacions o centres d'atenció a persones a persones majors de 65 anys o amb discapacitat, i que només el puguin practicar exclusivament les persones associades o usuàries "dintre de les seves instal·lacions".

A més, la moció defensa que el joc del bingo no sigui objecte d'explotació lucrativa per les persones jugadores o altres persones físiques i jurídiques. També proposa limitar l'import màxim per cada persona i partida en els 20 cèntims d'euro, i que l'import total jugat per tots els jugadors no sigui superior als cinc euros cada partida.

Anar al contingut