Madrid

Els autònoms podran desgravar 27 euros al dia en dietes

S'allarga fins a un any la tarifa plana de 50 euros per als nous autònoms

RedaccióActualitzat

Els treballadors autònoms podran desgravar fins a 26,67 euros diaris de dietes. Aquesta és una de les mesures destacades de la nova Llei d'Autònoms que ha aprovat el Congrés, per unanimitat, i que està previst que entri en vigor a finals del mes de juliol, després que passi el tràmit del Senat.

La llei també recull que els autònoms que treballen a casa podran deduir el 30% de les factures dels serveis de telefonia, internet, l'aigua i la llum. El càlcul de la quantitat que poden deduir anirà en funció dels metres quadrats de la vivenda que es fa servir per treballar. En canvi, no es preveuen deduccions per a l'ús del transport públic o per la gasolina consumida.

També s'allarga de mig any a un any la tarifa plana de 50 euros per als nous autònoms i s'hi podran acollir els treballadors que hagin cessat la seva activitat dos anys abans. Aquesta tarifa plana també s'aplicarà a les dones que reprenguin l'activitat laboral després del periode de maternitat.

A més a més, es permetrà compatibilitzar la feina com a autònom amb la percepció del 100 per cent de la pensió si l'autònom té contractat, almenys a un treballador.

La proposta de reforma és de Ciutadans i ara s'ha aprovat per unanimitat, després de molt debatre-le. Un cop aprovada al Congrés, ara la nova llei d'autònoms ha de passar el tràmit del Senat. 

La nova llei inclou algunes millores sociolaborals, com ara bonificacions totals de la quota durant el descans per maternitat o paternitat i també durant un any, en cas d'haver de tenir cura de menors o persones dependents.

Han quedat fora de la llei algunes demandes històriques dels autònoms, com ara que es cotitzi en funció dels ingressos.


 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut