Madrid

Els autònoms dependents tindran almenys 18 dies de vacances

Els autònoms dependents, és a dir, aquells que obtenen més del 75% dels seus ingressos d'una sola empresa, tindran dret a fer 18 dies de vacances, tot i que no les cobraran. És una de les novetats més destacades del nou contracte entre empreses i autònoms, que aquest divendres ha aprovat el Consell de Ministres.

Actualitzat
El nou contracte entre empreses i autònoms estipularà quins horaris ha de fer el treballador, quins dies de la setmana pot descansar i també quants dies a l'any pot fer vacances.  Aquest contracte afectarà treballadors autònoms econòmicament dependents, que són aquells els ingressos dels quals depenen en, com a mínim, un 75% d'un únic client.

La principal novetat és que aquests autònoms dependents tindran dret a vacances. Segons ha dit el ministre de Treball, Celestino Corbacho" el contracte haurà de tenir en compte el dret a un mínim de 18 dies de vacances".

El reconeixement i regulació d'aquesta figura del treballador autònom és un dels aspectes més innovadors de l'Estatut del Treball Autònom, en vigor des del mes d'octubre passat.

Ara, l'assignatura pendent és aprovar el dret a indemnització dels autònoms en cas que tanqui l'empresa. El govern espanyol ho està estudiant, i espera poder presentar una proposta en ferm en les pròximes setmanes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut