Madrid

Els autònoms amenacen les entitats bancàries de publicar les que no donen liquiditat

Els autònoms reiteren que s'agreugen els seus problemes de finançament i que les línies ICO no funcionen. Per això, sol·liciten al govern espanyol que convoqui la mesa de treball per buscar solucions. A més, amenacen les entitats bancàries de publicar els noms dels bancs i caixes que els posen més obstacles.

Actualitzat
L'agrupació majoritària d'autònoms ha llançat aquests missatges després de fer públics els resultats d'una enquesta que constata que nou de cada deu han tingut problemes per obtenir liquiditat aquest últim mes, sobretot de la construcció. Per vuit de cada deu, les comissions i els tipus d'interès s'han endurit.

El president de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms, Lorenzo Amor, ha estat molt dur amb les entitats financeres. Les ha acusat d'"usura" i d'aprofitar-se de "la desesperació" dels autònoms per establir condicions de finançament abusives, amb tipus del 10% i l'11% en plena caiguda de l'euríbor.

Amor també ha denunciat que la mesura estrella del Pla E del govern espanyol, les línies ICO, l'Institut de Crèdit Oficial, ha estat un fracàs. Afirma que només 53.000 autònoms dels 650.000 que han sol·licitat un crèdit de l'ICO l'han obtingut. Amb tot, Catalunya és la comunitat que més n'ha sol·licitat i la que més concessions ha obtingut.


Anar al contingut