Els àudios que proven que de Cospedal estaria darrere d'una segona operació Catalunya
Les converses de l'excomissari Villarejo amb el marit de Cospedal posen de manifest fins a quin punt l'exnúmero dos del PP estava al darrere de l'operació Catalunya

Els àudios que proven que de Cospedal estaria darrere d'una segona operació Catalunya

L'excomissari Villarejo acusa Sáenz de Santamaría de destapar l'operació Catalunya per fer mal a Cospedal

RedaccióActualitzat

Nous àudios del cas Kitchen involucren directament l'exsecretària general del Partit Popular i exministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en una altra presumpta operació per desacreditar l'independentisme.

L'excomissari José Manuel Villarejo hauria ofert al marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro, informació sobre milers de comptes de catalans a Andorra.

El sumari de l'operació Kitchen conté gravacions de Villarejo del febrer del 2017 en què demana a López del Hierro que faci arribar a Cospedal, aleshores ministra de Defensa, dades que aconseguirien perjudicar l'independentisme.

TV3 ha tingut accés a aquests àudios, el primer dels quals és una trucada amb López del Hierro per informar sobre els suposats 4.000 comptes de catalans a Andorra.
 


 

"Això és molt important, Ignacio, perquè és acabar amb els independentistes d'una puta vegada per totes."

"Comenta-li a la María Dolores. De l'únic que me'n fio és del secretari d'Estat, sobretot per explicar-li les dades d'Andorra, que són una línia d'investigació que destrossa tots aquests independentistes."

Villarejo ho quantifica en 12.000 comptes dels quals 4.000 són d'empresaris catalans. "Això aniria de puta mare", insisteix.

Per captar l'atenció del marit de Cospedal, li comenta que el CNI l'està pressionant perquè expliqui el paper que Cospedal va tenir a l'operació Catalunya el 2012.

Villarejo promet informació de la política catalana i "tota la pasta que ha mogut Catalunya a part dels Pujol", unes dades que "al govern espanyol li poden interessar".

López del Hierro es compromet a parlar amb la seva dona sobre el tema.
 

Saénz de Santamaría, assenyalada

En una altra conversa amb el marit de María Dolores de Cospedal, l'excomissari apunta que qui està destapant l'operació Catalunya és l'exnúmero dos del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb l'objectiu de perjudicar Dolores de Cospedal.

A Saénz de Santamaría l'anomena sempre la petitona o "la enana". És en aquesta conversa en què apareix també el nom de l'exdirigent del PP català Alícia Sánchez-Camacho, a qui Villarejo qualifica de "tronca" o molt amiga de Cospedal.
 


Villarejo expressa la seva preocupació perquè un diari està traient converses seves amb la nòvia de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, i acusa Alícia Sánchez Camacho d'estar-hi al darrere.

Amb això, diu Villarejo, ja estan assenyalant María Dolores de Cospedal.

"És important explicar la situació al número 1 i al número 2", adverteix Villarejo a Lopez del Hierro.

"Aquesta gent està tan boja que, per tal de fer mal a la parenta (Cospedal), no els importa carregar-se el tema de Catalunya o el que sigui", diu Villarejo.

"Jo soc un jubilat, soc un merda, en aquesta història. Han començat atacant-me a mi, dient que l'Alícia és qui ho va moure tot, i tothom sap que l'Alícia és 'tronca' total de la parenta".

"Aquesta obsessió de la petitona (Saénz de Santamaría) per fotre-ho tot és que al final fotrà tot el país. Que és un merder molt gran el que tenim a Catalunya, és que estem bojos", deia Villarejo sobre la número dos de Rajoy, a qui acusava d'haver filtrat dades de l'operació Catalunya a la premsa i acusar d'això Cospedal.

Soraya Sáenz de Santamaría portant un ventall amb la bandera d'Espanya al Congrés del PP (ACN)
Villarejo apunta que qui està destapant l'operació Catalunya és Soraya Sáenz de Santamaría, amb l'objectiu de perjudicar de Cospedal (ACN)

María Dolores de Cospedal, de moment, no ha estat imputada en el cas Kitchen, com sí que ho ha estat, per exemple, l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz. La Fiscalia ho ha demanat i no es descarta que el jutge ho pugui fer en les pròximes setmanes.

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoPPProcés catalàCorrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut