Els àudios mostren com els Jocs d'hivern havien tingut l'aval dels tècnics de l'Aragó

La gravació d'algunes converses mostra els acords tècnics a què es va arribar

Antoni d'Armengol i GalceranActualitzat

Després que el Comitè Olímpic Espanyol hagi donat per perduda la candidatura conjunta de Catalunya i Aragó, els retrets polítics continuen. El president del COE defensa que els tècnics d'Aragó van avalar el repartiment de proves. TV3 ha tingut accés a la gravació de les converses.

En la reunió del 21 de desembre de la comissió tècnica per a la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern, els representants de totes les parts, Catalunya, Aragó, la Federació d'Esports d'Hivern i el Comitè Olímpic Espanyol, van admetre que l'acord tècnic que es presentava satisfeia totes les parts.

L'acord proposava una nova distribució en les proves d'esquí alpí i snow per part de la Generalitat, que preveia per a l'Aragó l'esquí de fons i el biatló. Només faltava decidir on ubicar l'esquí de muntanya.

El president de la Federació d'Esports d'Hivern hi donava el vistiplau, i posteriorment també l'hi donaven des de Jaca. Les intervencions dels assistents a la reunió així ho acrediten:

"- May Peus, president de la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern: Jo, si sortim d'aquí, d'aquesta reunió, que a vegades sembla el més complicat, amb aquest acord, em dono per satisfet.

- Alejandro Blanco, president del COE: I jo també!

- José Ángel Hierro, tècnic de l'Ajuntament de Jaca: Aquesta opció pot ser més que acceptable, fins i tot gaudir, tècnicament, d'una aprovació per part no només de nosaltres, sinó, como he dit inicialment, del mateix assessor extern del Comitè Olímpic Internacional."

La reunió constitutiva deixava ja encarrilat l'acord tècnic. El president del COE insisteix que tot s'ha fet correctament i que a les reunions es va pactar la distribució de les proves. Aquests són els àudios a què ha tingut accés TV3:

 

Alejandro Blanco, en declaracions a "Els matins", de TV3, ha admès que els polítics facin les seves consideracions a un acord estrictament tècnic, però el que no poden fer --com s'ha fet des de l'Aragó-- és acusar-lo de mentir.

"Això és un repartiment tècnic, que determinen els tècnics. Després anem al pla polític, poden dir 'hi estem d'acord', poden dir 'no hi estem d'acord', però el que no poden fer és el que ha passat: canviar la realitat."

Des de la Diputació General d'Aragó diuen que són els únics que han buscat un acord. Van proposar una repartició per lots deixant l'opció de triar a la Generalitat. En una piulada a la xarxa, Lambán lamenta els atacs que --diu-- ara rep.

El president Lambán, però, obvia els acords tècnics que mostren els àudios de les reunions. Pel president de Catalunya, que s'ha mantingut en un segon pla en tot aquest afer, només hi ha un culpable de tot plegat:

"Hi ha hagut un canvi de posició per part del president de l'Aragó, i jo crec que aquí la responsabilitat és clara. I no és de la Generalitat de Catalunya."

El ministre de Cultura i Esports ha defensat que cal dir la veritat, però s'ha limitat a dir que s'ha perdut una gran oportunitat.

"No em correspon a mi establir cap tipus de responsabilitat", ha apuntat Miquel Iceta, que ha lamentat el fracàs de la proposta conjunta.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics Hivern
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut