Madrid

Els aturats que esgotin la prestació cobraran 420 euros mensuals

Els aturats que es quedin sense cap ajut cobraran 420 euros al mes durant mig any, segons la proposta que el Consell de Ministres aprovarà demà. El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha dit que la mesura entrarà en vigor a partir de mitjans d'agost amb efectes retroactius i beneficiarà unes 300.000 persones. El ministre ha reconegut que al govern li queda poc marge de maniobra si segueix augmentant l'atur.

Actualitzat
Celestino Corbacho ha dit que aquests 420 euros mensuals evitaran que els aturats "quedin desemparats des del punt de vista de la protecció social". El ministre ha remarcat que les persones que percebin aquesta renda hauran d'assumir el compromís amb l'INEM de participar en un itinerari de formació i ocupació.

El ministre no descarta mantenir la nova la mesura més enllà de mig any si les condicions econòmiques ho exigeixen, tot i que cada beneficiari només la podrà percebre durant un màxim de sis mesos. El cost de l'ajuda superarà els 400 milions d'euros, que es finançaran directament amb càrrec al Servei Públic d'Ocupació i als Pressupostos Generals de l'Estat.

L'aprovació d'aquest decret parteix del compromís que va anunciar el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, poc després del trencament del diàleg social.
Anar al contingut