Barcelona

Els aturats barcelonins podran demanar ajuts per anar gratis al gimnàs i als tallers

Les instal·lacions esportives municipals i les activitats que es fan als centres cívics poden no tenir cap cost per als aturats barcelonins. L'Ajuntament de la capital catalana ha previst ajuts per les persones que han estat acomiadades o a qui se'ls ha acabat el contracte. Aquests ajuts comporten la gratuïtat de la inscricpció i les mensualitats. A més d'estar a l'atur, els altres requisits són: estar empadronat a Barcelona, portar a l'atur un mínim de dos mesos i haver treballat un mínim de deu en els darrers tres anys.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona calcula que unes 40.000 persones reuneixen els requisits per demanar un ajut que els permeti anar gratis als gimnasos municipals o als tallers dels centres cívics, però calculen que, finalment, es beneficiaran de la mesura entre 8.000 i 10.000 persones.

Als que finalment obtinguin l'ajut, l'Ajuntament els cobrirà el 100% de la quota d'inscripció i també les mensualitats a les 42 instal·lacions esportives de la ciutat i als tallers del 51 centres cívics.

La mesura va sorgir a proposta d'ERC en el ple de març i es va aprovar per unanimitat. Els ajuts es podran demanar a partir del setembre, però tindran efecte retroactiu des de l'1 de juny. Segons ha explicat Jordi Portabella, president del grup d'ERC, la intenció d'aquesta mesura és "evitar l'aïllament de les persones que es quedin a l'atur".
Anar al contingut