Nens de l'escola rural de l'Estany fent una activitat al pati (Gemma Aleman/ACN)

La mascareta es pot treure als patis de primària, segons els assessors de Salut

L'ús de la mascareta està regulat per un decret espanyol, motiu pel qual Salut haurà d'esperar el permís del Ministeri de Sanitat

Actualitzat

El Comitè Científic Assessor de la Generalitat per la Covid-19 és partidari de retirar la mascareta al pati per als alumnes de primària. Així ho assegura en un informe lliurat al Departament de Salut.

El següent pas serà que el departament porti aquesta proposta al consell interterritorial, on s'haurà de debatre amb la resta d'autonomies i el ministeri, que és qui té la competència sobre aquest tema.

Les dades conviden els experts a aconsellar aquesta decisió: diumenge passat, el nombre de grups confinats a tot Catalunya era de tan sols 22. 365 dies enrere, aquesta xifra era de 3.500.

 

Actualment, la mascareta continua sent obligatòria a partir dels sis anys a l'escola, tot i que els nens del mateix grup bombolla se la poden treure al pati, sempre que no coincideixin amb altres grups.

El decret espanyol que regula l'ús de la mascareta data del 29 de març i obliga a dur-la sempre en interiors i a l'aire lliure, quan no es pugui garantir la distància mínima d'1,5 metres.

Així doncs, la prevalença d'aquesta llei fa que la decisió de treure o no la mascareta no depengui de la Conselleria de Salut, sinó del Ministeri de Sanitat. De fet, des del govern espanyol ja van haver de cridar l'atenció a Isabel Díaz Ayuso, quan va anunciar que retiraria les mascaretes dels patis escolars de la Comunitat de Madrid.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar fa dues setmanes que estaven valorant les possibilitats de retirar gradualment la mascareta en interiors. Va afegir que des del govern volien prioritzar l'escola com el primer àmbit on fer-ho. I dins de l'escola, el primer espai on retirar-la és el pati.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut