Barcelona

Els antiavalots portaran un número identificador a l'esquena

El conseller d'Interior ha explicat que serà un codi alfanumèric visible a l'esquena de l'uniforme i que permetrà identificar-los. S'ha evitat posar el número professional que acompanya els agents tota la carrera per evitar pressions i amenaces.

RedaccióActualitzat
Els 495 agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'identificaran en les pròximes setmanes amb un codi alfanumèric visible al dors de l'uniforme. Això permetrà identificar-los sense necessitat que portin a l'uniforme el seu número professional, el TIP, com estableix un decret del 2008.

El conseller d'Interior ho ha anunciat en roda de premsa. Ramon Espadaler ha afirmat que el nou codi respecta "l'esperit" del decret, encara que preserva el número professional dels agents, que els acompanya durant tota la carrera. Així es vol evitar que siguin víctimes de pressions i amenaces.

La nova identificació estarà formada per un codi que començarà amb una lletra i després una desena de caràcters, entre lletres i números. Serà com una mena de matrícula d'una mida gran que anirà adherida amb un velcro a l'esquena de l'armilla, a sota del lema "policia" escrit en majúscules.

Ramon Espadaler ha reconegut que la mesura pot disparar el nombre de denúncies contra aquests agents. Aquesta mesura per identificar els antiavalots arriba més de quatre anys després que el govern tripartit va aprovar, al novembre del 2008, un decret que obligava tots els mossos a lluir el número d'identificació professional (TIP) en un lloc visible de l'uniforme, encara que els agents de les unitats d'ordre públic no l'han arribat a complir mai al·legant que el número queda tapat per les armilles.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut