Barcelona

Els antiavalots continuaran sense dur visible la identificació quan portin l'armilla

Els Mossos d'Esquadra antiavalots continuaran sense portar en un lloc visible el número d'identificació personal sempre que portin posada l'armilla antibales o antitraumes, que és en les actuacions més compromeses. Això passarà malgrat que aquest dimarts entrés en vigor un decret que obliga tots els agents, excepte els que van de gala, a portar visible aquest número. Segons ha pogut constatar Catalunya Ràdio, el Departament d'Interior no ha previst cap mesura perquè es vegi la identificació quan els antiavalots porten aquestes armilles.

Actualitzat
Es dóna el cas que els antiavalots només porten aquestes peces en les situacions més crítiques i que susciten més polèmica i possibilitats de denúncia, com van ser les manifestacions d'estudiants contra el Pla Bolonya. Aquest fet deixaria el decret que va entrar en vigor aquest dimarts en paper mullat, ja que no soluciona el buit legal en què es veuen obligats a treballar els antiavalots.

Les armilles dels antiavalots les utilitza cada dia un agent diferent i, per tant, no poden anar identificades i personalitzades. Una possibilitat que s'havia valorat anteriorment era imprimir el número als cascos, que sí que són personals.
Anar al contingut