Un grup de joves celebra la reobertura dels pubs (Efe/Andy Rain)

Els anglesos brinden per la reobertura dels pubs tancats gairebé 4 mesos per la Covid

El 60% dels adults ja estan vacunats contra el coronavirus

Després de gairebé quatre mesos de confinament -des d'abans de Nadal-, Anglaterra ha estrenat una molt esperada nova fase de relaxació de les restriccions per la pandèmia.

La vacunació massiva ha permès la reobertura de pubs i comerços. També han obert les perruqueries i els gimnasos.

Fer una cervesa en un pub des d'aquest dilluns és possible a la terrassa. I, malgrat el fred, molts anglesos ho han aprofitat per fer-hi una pinta.

Reuters/Hannah Mckay
Reuters/Hannah Mckay
(Reuters/Hanna Mckay)
(Reuters/Anna Mckay)
(Reuters/Peter Cziborra)


També l'eix comercial d'Oxford Street ha començat a recuperar l'activitat. Amb cues a les botigues més populars i una certa desesperació per comprar, tot i que algunes botigues de roba continuen tancades.

El comerç espera també rebre almenys una part dels 200.000 milions d'euros que es calcula que, en general, els britànics no han pogut gastar amb les botigues tancades.

Mira aquí l'ambient a Londres amb la reobertura del comerç i l'hosteleria:

 

 

​Però, segons una enquesta, l'obertura que més esperaven els ciutadans és els de les perruqueries i centres d'estètica.

Amb el 60% dels adults ja vacunats en primera dosi, un estudi diu que - sumant-los a qui ja ha passat la Covid - ja s'hauria arribat a la immunitat de ramat. I la realitat és que el llarg confinament i les vacunes han fet caure en picat els contagis i les morts.
 

La nova fase de desconfinament gradual - que s'aplica diferent a Irlanda del Nord, Escòcia i Gal·les - hauria de culminar amb l'acabament de les restriccions el 21 de juny.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Confinament Regne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut