Els Amics de les Arts

Els Amics de les Arts presenten el seu primer disc com a trio, ajornat per la pandèmia

"El senyal que esperaves" és el cinquè disc de la banda però el primer en format trio després de la marxa del grup d'Eduard Costa

Actualitzat

Sis mesos després del que estava previst Els Amics de les Arts han pogut estrenar el seu nou àlbum. Al març, a una setmana de treure el seu nou disc, es va decretar el confinament i han hagut d'esperar fins ara per poder-lo presentar.

"El senyal que esperaves" és el nom del cinquè disc de la banda però el primer d'Els Amics en format trio, després de la marxa del grup d'Eduard Costa per emprendre un nou projecte musical en solitari.

Aquest nou àlbum és "expansiu, descarat, obert i ballable", tal com el descriu el músic Joan Enric Barceló. "Estem disposats a ballar malgrat tot", ha afegit el guitarrista i vocalista de la formació catalana.

La gira per presentar-lo començarà el 16 d'octubre a l'Auditori del Fòrum, si la pandèmia ho permet.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sí, ja ho sabem, s'ha fet llarg, molt més llarg que cap altre disc. Però creieu-nos: haurà valgut la pena. Sis mesos després, ja som aquí. Avui a les 00:00 de la nit a les plataformes digitals, demà a totes les botigues. El disc ens bull a les mans, l'hem escoltat del dret i del revés, li coneixem els ets, els uts, els cops amagats i els intringulis. És El Senyal Que Esperaves. De totes les cançons que vam escriure durant aquesta etapa en vam triar deu que avui per fi arribaran a tothom. Gràcies per l'espera, per suportar els continus canvis de plans, per jugar amb nosaltres durant l'Atrapats Aquí, durant Els Dies Més Dolços, durant el degoteig d'avançaments. Tenim aquella sensació estranya d'estar a les portes del retrobament amb un vell amic, algú que fa temps que no veus. I esperem que aquesta nit ens creuem la mirada amb aquell somriure còmplice que delata una amistat que ni els anys ni els canvis es poden carregar. Som Els Amics de les Arts i mai haviem estat tan convençuts del que tenim a les mans. Seguim explicant històries en forma de cançó, seguim cantant-les a veus, seguim fent música pop de la millor manera que sabem, seguim narrant el nostre pas per la vida, fent fotos al descosit, a l'element discordant, a tot el que ens sembla agredolç. Aquesta nit, per celebrar l'arribada del nou disc hem muntat una festa. Una estrena online. A les 22.00, farem un Instagram Live per escalfar motors. En Dani ha convidat en Pol i en Ramon a sopar a Barcelona; en Ferran i en Joan Enric, des de Girona, també estaran junts per viure aquest moment tan especial. A les 23:00, un video de Youtube amb totes les cançons del disc farà play i tindreu la oportunitat d'escoltar-lo sencer, a casa vostra, sols o acompanyades, amb auriculars o amb altaveus. A partir de les 00:00 ja serà a tot arreu i, si us ha agradat, podreu compartir-lo. Ens veiem aquesta nit. Quasi hi som, quasi hi som.

A post shared by Els Amics de les Arts (@elsamicsdelesarts) on

 

Un "catàleg de la pèrdua"

Amb deu cançons, el descriuen com un "catàleg de la pèrdua" i de contrastos. Segons han precisat, es tracta la pèrdua no com una cosa trista, sinó "de canvi, de deixar anar coses per agafar-ne d'altres", com per exemple la pèrdua de la ingenuïtat, del seny o de la confiança en l'altra persona, "tot i que cada oient se'l podrà fer seu", han detallat.

Els músics avisen que encara que el disc que és pre-Covid, adoptarà ara noves significacions. Han defensat que cada una de les cançons del nou disc no tenen res a veure amb la pandèmia, "però sí que hi tindran a veure", perquè és el públic el que complementa les cançons, i la Covid-19 hi podrà afegir una nova capa de significació.

 

Un disc sense Eduard Costa

L'exmembre d'Els Amics de les Arts Eduard Costa al gener de l'any passat va estrenar el seu primer single de "L'últim indi", el projecte que ha emprès en solitari 13 anys després de la creació del grup.

Costa va reconèixer l'herència dels 13 anys de trajectòria amb Els Amics de les Arts, un "arbre que van fer créixer plegats" i que els fa estar "connectats i 'empapats'".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bon dia a tots. Són les 7:32AM i estrenem El sol torna a brillar. Us convidem a llevar-vos i anar al menjador de casa, a la cuina o a on habitualment balleu. Obriu la cadena de música, del mòbil o el Bluetooth, a pugeu el volum i a entregar-vos a la música, i que passin coses. La música té aquesta qualitat, la de fer-nos viatjar només tancant els ulls. "El Sol torna a brillar" ha estat coproduïda amb en Pol Maresma al seu estudi personal a Sant Pol de Mar. Hi han tocat els integrants del grup: Carlus Llamas (bateria), David Curto (elèctriques), el mateix Pol Maresma (guitarrele, baix i contrabaix), i hi han col.laborat la Marta Roura, la Bea Garcia i la Nur Rosés (veus) i en Sasha Agranov (violoncel). El videoclip es va enregistrar a la Platja de les Barques de Sant Pol de Mar el dimecres 11 de març de 2020, dos dies abans del confinament. Està dirigit per la Sònia Armengol, una creadora audiovisual independent que treballa habitualment amb l'Eduard. El clip respira l'essència de la descoberta, de la joia, del joc i de la senzillesa de les coses. La platja del clip és una platja del Maresme, però aquesta mateixa escena pot estar passant ara mateix a qualsevol costa Mediterrània o del món: a les platges d'Algèria, d'Israel, de Tailàndia o d'Austràlia, nens jugant amb l'aigua i la sorra celebrant el seu primer bany de l'any. Aquesta guspira està sempre allà. Passi el que passi, està sempre allà. Gràcies per escoltar. Gràcies per compartir.

A post shared by L'Últim Indi (@lultimindi) on

Després del tancament d'etapa, l'exmembre d'Els Amics de les Arts va assegurar que ell està immers en una altra cosa totalment diferent, que és l'emprenedoria, el començar un projecte i tenir un fotimer de gent treballant al voltant".

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut