Contenidors al port preparats per ser traslladats als vaixells
Catalunya és la comunitat que exporta més (ACN/ Aina Martí)

Els amarradors del port de Barcelona desconvoquen la vaga indefinida

La direcció ha acceptat, entres altres peticions dels treballadors, ampliar la plantilla i augmentar salaris, que estaven congelats des del 2012

Els amarradors del port de Barcelona han desconvocat definitivament la vaga iniciada el dilluns passat després que l'assemblea de treballadors ratifiqués el preacord dels sindicats amb la direcció de l'empresa.

Amb el 97% de vots a favor, els treballadors han optat per donar per bo un acord que equipara les cinc escales salarials existents arran de la fusió de Mooring i Cemesa. També s'estableix que les noves incorporacions assoliran en quatre anys el mateix nivell de sous que la plantilla, que hi haurà un mínim de 18 persones per torn tant de dia com de nit. Els torns continuaran sent de 3 dies laborals i 3 de descans consecutius.

L'acord recull l'eliminació de les diferències que hi havia fins ara en indemnitzacions per accident o malaltia o també en prestació de triennis, entre d'altres. També estableix una regularització del sou del 6,7%. A alguns treballadors no se'ls regularitzava el sou des del 2012 en funció de l'IPC.

L'acord s'ha de referendar l'1 de febrer a Inspecció del Treball. Segons fonts sindicals, si els punts de l'acord assolit no es complissin, la vaga es reprendria el dia 2.

La vaga va començar dilluns a primera hora del matí amb uns serveis mínims del 70%, que els representants van titllar d'"absolutament abusius" i retards d'entre una i dues hores de mitjana en els vaixells que havien d'amarrar al port de Barcelona. Aquestes demores s'han mantingut durant les dies de la protesta i ha fet que alguns creuers i vaixells de mercaderies entressin més tard del compte.

L'acostament de les dues parts ja va dur els sindicats aquest dijous a suspendre la protesta fins dissabte per donar temps a l'empresa a enllestir el redactat final de l'acord. No obstant això, aquest matí, els treballadors han tirat endavant una concentració ja prevista per exigir una millora de les condicions laborals davant el World Trade Center de Barcelona.

ARXIVAT A:
Empresa
Anar al contingut