Vaga indefinida del centenar de treballadors que fan les tasques d'amarrar i desamarrar els vaixells de càrrega i creuers al port de Barcelona
Vaga indefinida del centenar de treballadors que fan les tasques d'amarrar i desamarrar els vaixells de càrrega i creuers al port de Barcelona
Barcelona

Els amarradors del port de Barcelona comencen una vaga indefinida

A les 6 del matí d'aquest dilluns ha començat la vaga a causa del conflicte laboral derivat de la fusió en una sola empresa de les tres operadores que hi havia fins a l'any passat

RedaccióActualitzat

Els treballadors de l'empresa Amarres de Barcelona no han ratificat el principi d'acord a què havien arribat aquest dissabte els negociadors i, finalment, comencen una vaga indefinida al port de la capital catalana a partir d'aquest dilluns.

Són un centenar de treballadors responsables d'amarrar i desamarrar els vaixells de càrrega i creuers, tant en tasques dins de l'aigua amb bots com a port.

Els amarradors reclamen una millora en la seguretat, un augment en la contractació "que garanteixi uns mínims de personal per fer els treballs d'amarrament", l'equiparació salarial i el pagament de serveis auxiliars i polivalència.

Fins fa uns mesos aquesta feina se la repartien dues empreses --Mooring i Cemesa-- que s'han fusionat en Amarres de Barcelona. La nova companyia va fer una subrogació de treballadors, però els sindicats reclamen que, a més d'acabar d'equiparar salaris i condicions, augmenti sous i plantilla.

Els negociadors van arribar a un preacord dissabte. Un preacord que l'assemblea de treballadors no va acceptar i, per aquesta raó, es manté la convocatòria de vaga indefinida.

L'assemblea dels amarradors no va ratificar el preacord i decideix fer vaga a partir de dilluns
L'assemblea dels amarradors no va ratificar el preacord i decideix fer vaga a partir de dilluns (Coordinadora CETM)

 

Alguns amarradors s'han concentrat aquest matí en una de les terminals, coincidint amb la visita al Port de Barcelona, de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

La vaga ja ha provocat alguns retards en l'entrada d'alguns vaixells, tot i que des del Port asseguren que totes les embarcacions entraran. 

ARXIVAT A:
Empresa
Anar al contingut